<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причинувсі новини дня
Політика
Україна
17.04.2023 322

Росія вдруге заблокувала інспекції суден у рамках "зернового коридору"

Росія знову заблокувала перевірку суден у рамках "зернової". Таким чином РФ вдруге за тиждень блокує роботою "коридору" для експорту української продукції.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України в Facebook.

"Сьогодні, 17 квітня, російська сторона вдруге заблокувала інспекції суден в територіальних водах Туреччини", - йдеться у повідомленні.

В уряді зазначають, що "зернова ініціатива" під загрозою зупинки, оскільки Росія намагається втрутитися у роботу українських портів та експортерів.

Російські представники нав'язують власні критерії для визначення суден, які потрібно перевірити. Так, 14 квітня РФ без пояснень відмовила у реєстрації трьох суден (два з них повинні піти до Китаю), на яких вже чекає вантаж у порту "Південний".

"Таким чином російська сторона намагається встановити контроль над кількістю завантаженого флоту та напрямами його роботи, що є порушенням міжнародних норм та положень "Зернової ініціативи". Це є черговою спробою диктувати всьому світу свою політику, ставити під загрозу продовольчу безпеку та використовувати їжу як зброю", - зазначають у міністерстві.

Україна відкидає чергові вимоги росіян та виступає проти втручання в діяльність українських портів. Міністерство закликає ООН та Туреччину забезпечити виконання всіх процедур.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія вдруге заблокувала інспекції суден у рамках "зернового коридору" 5.00 5 1
Політика / Україна
17.04.2023 322
Еще материалы раздела «Україна»