<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський: у України із Заходом різне розуміння перемоги  Україну 1 липня розжарить до +37: синоптик розповіла, коли відпустить спека  Дохідність гривневих депозитів наближається до нуля не тільки через долар по 41 гривні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 1 – 7 липня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 1-7 липня 2024 року  Липень в Україні почнеться зі спеки до +37°, на заході дощитиме  Візити Путіна до союзників лише погіршують його становище: Піонтковський пояснив причинувсі новини дня
Політика
Європа
17.04.2023 389

У Польщі назвали причину заборони на імпорт зерна з України

Польща запровадила заборону на імпорт продовольства з України для захисту польських виробників.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на голову комітету із закордонних справ польського Сейму Радослава Фогеля в інтерв'ю PAP.

"Це дії, які вживаються не проти когось, і треба чітко розуміти, що це не дії проти України. Україна має нашу підтримку, і ми розуміємо, наскільки для неї важливо виграти війну. Але ми маємо вжити заходів, щоб захистити своїх виробників, своїх фермерів та свій ринок", - сказав він.

За словами Фогеля, ЄС дозволяє країнам-членам приймати такі рішення у низці ситуацій, "у тому числі пов'язаних з безпекою".

Зазначимо, що представники країн-членів ЄС цього тижня обговорять кроки країн щодо заборони імпорту зерна з України.

Фогель сподівається, що рішення Польщі стане поштовхом для Єврокомісії "виступати разом в інтересах держав-членів", додавши, що у схожій ситуації перебувають Угорщина, Словаччина, Болгарія та Румунія. Він також сподівається, що Єврокомісія не буде шукати причини "для відкриття нового фронту".

Тим часом заступник міністра закордонних справ Польщі Павло Яблонський зазначив, що міністри сільського господарства України та Польщі вже ведуть переговори з цього питання. Зокрема, він зазначив, що Польща попередила Україну про намір закрити кордони.

"Ми вже просили українську сторону ретельніше контролювати компанії-експортери, щоб опечатування цих перевезень було більш надійним. Була низка технічних проблем, які пізніше призвели до недобросовісної поведінки і з польського боку", - додав Яблонський.

Нагадаємо, Польща заборонила імпорт агропродовольства з України. Після чого Угорщина також запровадила аналогічні обмеження.

До того ж, Словаччина призупиняє імпорт зерна з України, а Болгарія думає про введення заборони.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Польщі назвали причину заборони на імпорт зерна з України 5.00 5 1
Політика / Європа
17.04.2023 389
Еще материалы раздела «Європа»