<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Політика
Росія
18.04.2023 314

Росіянам хочуть заборонити зберігати готівкою суму понад 1 млн рублів

У порушників пропонують конфісковуватимуть гроші.

8594b187711778de00c73c7170799d0e_18.04.23

Депутат Держдуми РФ Анатолій Вассерман пропонує запровадити обмеження для росіян щодо зберігання готівки на суму понад 1 млн рублів. Інакше гроші конфісковуватимуть, а їх власник повинен буде сплатити штраф. Вассерман уже підготував законопроєкт. Пише ТСН. 

Про це пише Baza.

Депутат пропонує внести поправки до статті Кримінального кодексу 187.1 (неправомірний обіг коштів).

Вассерман говорить, що великі суми у громадян є наслідком їхньої діяльності у "чорному" секторі економіки. Депутат вважає, що подібна заборона була б "ефективним інструментом боротьби з корупцією та з фінансуванням екстремістської діяльності в Росії".

"Великі суми готівки, що перебувають на зберіганні у громадян, як правило, є наслідком діяльності в тіньовому або навіть "чорному" секторі економіки, а тому вимагають особливої уваги та контролю, що в даний час не є можливим через відсутність будь-якого правового регулювання у цій сфері", – йдеться у пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, для російських чиновників розробили вітчизняні смартфон та планшет, які повинні замінити "ворожу техніку Apple".

Оценка материала:

5.00 / 1
Росіянам хочуть заборонити зберігати готівкою суму понад 1 млн рублів 5.00 5 1
Політика / Росія
18.04.2023 314
Еще материалы раздела «Росія»