<
НОВИНИ ДНЯ: В ISW пояснили, що допоможе Силам оборони звільнити всі окуповані РФ території  Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітнявсі новини дня
Політика
Росія
19.04.2023 299

Британська розвідка розкрила методи та цілі російських ІПСО проти України

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська держава використовувала інформаційні операції як основний елемент своєї стратегії. Однією з цілей є міжнародна підтримка України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, Москва використовує безліч каналів для поширення дезінформації: навмисне створення та розповсюдження хибної чи сфабрикованої інформації.

Одним із компонентів російської дезінформації є відмивання повідомлень, коли Росія просуває інформацію від довірених осіб або неперевірених джерел у соціальних мережах, яка потім проникає у більш популярні чи державні ЗМІ.

За даними британської розвідки, це спрямовано на те, щоб приховати джерело інформації, щоб російській державі було легко дистанціюватися від повідомлення. Потім воно просуває фрагменти повідомлень, що вводять в оману, маскуючи при цьому свій особистий інтерес.

Представники російської держави подають сфабриковані повідомлення як організовано, і кон'юнктурно. "Їхні пріоритети майже напевно включають дискредитацію українського уряду та скорочення міжнародної підтримки України", - зазначають у Міноборони Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка розкрила методи та цілі російських ІПСО проти України 5.00 5 2
Політика / Росія
19.04.2023 299
Еще материалы раздела «Росія»