<
НОВИНИ ДНЯ: Скільки систем Patriot потрібно Україні для захисту: Зеленський назвав цифру   Початок наступного тижня в Україні буде теплим - удень до +25°  Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Українців чекає більше сонця: якою буде погода з понеділка, 29 квітня  В Україні 28 квітня подекуди дощитиме, вдень до +25°всі новини дня
Політика
Україна
19.04.2023 763

У Міноборони закликають українців публічно не повідомляти про смерть військових

У Міністерстві оборони закликали українців утриматися від публічних повідомлень про загибель військових. Спочатку це мають підтвердити офіційні структури.

Про це повідомила у Telegram заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Вона наголосила, що родичі українських воїнів не повинні дізнаватися про смерть військовослужбовця з Інтернету.

"Правом повідомляти цю інформацію наділені Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. Не командири, не побратими, не офіційні сторінки бригад тощо. Працівники ТЦК СП мають досвід та спеціально навчені таким комунікаціям", – пояснила вона.

Маляр додала, що у випадку, якщо тіло не знайдено, родині повідомляється, що військовослужбовець зник безвісти за певних обставин. Тоді його статус відмітять в обліку як "безвісти зниклий". Загиблим же воїн вважається, якщо його тіло знайдено та ідентифіковано.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони закликають українців публічно не повідомляти про смерть військових 5.00 5 2
Політика / Україна
19.04.2023 763
Еще материалы раздела «Україна»