<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
20.04.2023 1464

Диктатор злякався: Путін відмовився їхати на запуск АЕС в Туреччині

У березні Ердоган запропонував Путіну особисто відвідати Туреччину.

96c07caec6f7f3f16d249d5187117eb1_20.04.23

На південному узбережжі Туреччини 27 квітня відбудеться відкриття атомної електростанції "Аккую". Участь у заході мав взяти російський президент Володимир Путін. Втім, диктатор відмовився покинути РФ. Пише ТСН. 

Про це в інтерв’ю TRT Haber заявив президент Реджеп Таїп Ердоган.

За його словами, очільник кремля російський диктатор братиме участь у відкритті електростанції онлайн.

"Путін візьме участь у церемонії в режимі відеоконференції. Перший блок почне виробляти електроенергію. З цієї електростанції буде забезпечуватися 10% електроенергії нашої країни. "Аккую" також запобігатиме імпорту природного газу", - висловився турецький лідер.

Слід зауважити, наприкінці березня Ердоган заявив про можливий приїзд Путіна до країни. Видання DikGazete писало, що президенти відвідають постраждалі від землетрусу провінції. Тоді Кремль заявив, що рішення про поїздку Путіна до Туреччини поки неухвалене.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за депортацію українських дітей до РФ. Втім, Анкара не ратифікувала Римський статут. Тож, правоохоронці держави не зможуть заарештувати російського диктатора, навіть якщо він з'явиться в країні.

Оценка материала:

5.00 / 3
Диктатор злякався: Путін відмовився їхати на запуск АЕС в Туреччині 5.00 5 3
Політика / Світ
20.04.2023 1464
Еще материалы раздела «Світ»