<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  Булгур із грибами: дуже швидкий рецепт  Соціальна оренда: в Україні хочуть зробити житло доступним для всіх – законопроєкт  Синоптик обіцяє потепління в Україні: темперпатура підскочить ще на 5 градусів  Україна може зіткнутися із тиском, щоб продемонструвати успіхи на фронті до виборів у США – FT  Рецепт зеленого борщу зі щавлемвсі новини дня
Політика
Україна
21.04.2023 873

Поліція перевіряє всі речі, які представники УПЦ МП вивозять з Лаври — Ткаченко

Комісія виявила нові порушення експлуатації заповідника Києво-Печерська лавра представниками Московського патріархату.

a50673fbc5203fa52e3fb950d523b2a5_21.04.23

Комісія Міністерства культури склала протокол про незадовільний стан приміщень Києво-Печерської лаври, а поліція перевіряє всі речі які представники УПЦ Московського патріархату вивозять з території державного заповідника. Пише ТСН. 

Про це в ефірі телемарафону заявив голова Мінкульту Олександр Ткаченко.

"Комісія ефективна, тому що вона працює. Сьогодні комісія зайшла у два корпуси Лаври, в тому числі де галерея знаходиться. Зафіксувала незадовільний стан цих об’єктів. Відповідно було складено протокол і опечатали ці об’єкти", - сказав він.

Ткаченко також розповів, що парафіяни Московського патріархату пошкодили захисні ролети опечатаного Мінкультом корпусу, коли комісія вже пішла, після чого правоохоронці склали протокол щодо порушення громадського порядку.

Міністр розповів, що правоохоронці перевіряють всі речі, які представники УПЦ МП вивозять з території Лаври. Також фіксуються всі люди які заходять на територію заповідника, але не є монахами чи семінаристами.

Він додав, що наразі триває процес передачі владі музейних обʼєктів на території Лаври і цей процес вже давно завершили б, якби комісії не перешкоджали працювати.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києво-Печерській лаврі знову неспокійно – там 19 квітня віряни УПЦ МП вибили двері в одному з корпусів лаври. Так вони блокували роботу комісії Мінкульту.

Крім того, ми раніше інформували, що комісія Мінкульту в середині квітня розпочала перевірку у Києво-Печерській лаврі після розірвання договору оренди з УПЦ МП. Там зафіксували руйнування та пошкодження об'єктів культурної спадщини.

Оценка материала:

5.00 / 2
Поліція перевіряє всі речі, які представники УПЦ МП вивозять з Лаври — Ткаченко 5.00 5 2
Політика / Україна
21.04.2023 873
Еще материалы раздела «Україна»