<
НОВИНИ ДНЯ: Чи можливий "вічний мир" із Росією: Портников назвав важливу умову  До України йде аномальна спека  На заході трохи дощитиме, а в центрі і на півдні – Африка: прогноз погоди в Україні на понеділок, 8 липня  Насувається спека. Синоптик дала прогноз в Україні на 7 липня  У суботу Україну прогріє до +35°, подекуди - невеликі дощі  Якою буде погода в Україні вихідними: прогноз синоптикині  "Небезпечна для здоров'я людей": синоптикиня попередила про аномальну спеку в липнівсі новини дня
Бізнес
Економіка
20.04.2023 326

На валютному ринку попит на долари переважає пропозицію

На міжбанківському валютному ринку попит на долари переважає пропозицію. Різницю покриває НБУ з резервів.

Про це у Facebook написав член Ради Національного банку України (НБУ) Богдан Данилишин.

Як зазначив Данилишин, помірне переважання попиту на іноземну валюту над її пропозицією на міжбанківському ринку обумовило продаж іноземної валюти Національним банком для збалансування ринку в обсязі 243 млн доларів (порівняно із 125 млн доларів тижнем раніше).

"Підтримку обмінному курсу гривні до долару США забезпечує достатність міжнародних резервів України, які станом на 1 квітня 2023 року становили 31,9 млрд доларів (+10,4% або +3 млрд доларів за місяць)", - додав член Ради НБУ.

За його словами збільшення резервів у березні стало результатом збільшення надходжень від міжнародних партнерів на тлі менших обсягів чистого продажу валюти НБУ та помірних боргових виплат країни в іноземній валюті. Чистий продаж валюти НБУ у березні знизився порівняно з лютим 2023 року на 783,1 млн доларів - до 1668,9 млн доларів.

Оценка материала:

5.00 / 2
На валютному ринку попит на долари переважає пропозицію 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
20.04.2023 326
Еще материалы раздела «Економіка»