<
НОВИНИ ДНЯ: Суд відклав вирок Трампу у справі про "хабар порноакторці за мовчання" до вересня  Погода в Україні 4 липня: синоптик назвала найспекотніші регіони  Світовий банк перевів Україну до групи країн з доходами вищими за середні  В Україні 3 липня дощитиме у низці областей, вдень до +22°  Температурні контрасти. Синоптик дала прогноз погоди на 3 липня  У вівторок Україну розжарить до +36°: де буде найспекотніше  Західним областям у вівторок прогнозують послаблення спекивсі новини дня
Політика
Європа
21.04.2023 519

Польща вибудовує свою ППО з урахуванням досвіду України, - міністр оборони

Польща використовує досвід України у побудові власної протиповітряної оборони. Країна вже досягла результатів.

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на PAP, про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"У побудові польської ППО важливу роль відіграє досвід війни в Україні", - наголосив голова Міноборони.

За його словами, Польща вже дуже далеко просунулась у створенні багатошарової протиповітряної оборони. На навчаннях у країні використовували одразу ЗРК Patriot, пускові установки iLauncher та зенітні комплекси Pilica.

"У нас також є ПЗРК Piorun, а значить системи ППО/ПРО дуже короткого радіусу дії. Крім того, ми інтегруємо систему протидії дронам. Нашою метою є формування окремих шарів (системи ППО - ред.) та інтеграція їх таким чином, щоб вони були єдиною системою" , - наголосив Блащак.

Міністр наголосив, що Польща відійшла від пострадянської системи організації, де за ППО відповідали підрозділи як у повітряних, так і у сухопутних силах.

Він уточнив, що відбувається процес відмови від старої пострадянської техніки, на озброєнні з'являються американські ЗРК Patriot, британські CAMM, а також польські ПЗРК Piorun та антидронові системи.

Нагадаємо, раніше прем'єр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що в країні збудують склади для тисяч одиниць військової техніки.

Також ми писали, що Польща отримала танки та гаубиці від Південної Кореї.

Оценка материала:

5.00 / 1
Польща вибудовує свою ППО з урахуванням досвіду України, - міністр оборони 5.00 5 1
Політика / Європа
21.04.2023 519
Еще материалы раздела «Європа»