<
НОВИНИ ДНЯ: Як приготувати йогуртовий десерт з ягодами  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травеньвсі новини дня
Політика
Світ
21.04.2023 425

Уже не мати міст руських? У РФ із підручників прибрали згадку Києва в параграфах про Русь

У Росії з нових підручників з історії, призначених для учнів четвертого класу, прибрали згадку Києва як столиці в параграфах, присвячених Київській Русі.

_rosii___posolstvo_gettyimages_1241010146_650x410_21.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Медіазона".

Зокрема, йдеться про нові підручники російського видавництва "Просвещение".

"Якщо в старому виданні йшлося про те, що літопис "Повесть временных лет" написав монах Києво-Печерського монастиря Нестор, то в новій версії Нестор - просто монах, без уточнення монастиря", - повідомляє видання.

При цьому в старій версії підручника йшлося про те, що князь Володимир хрестив увесь народ у Києві, у новій - "у столиці".

"Ще одне. Було: "Після смерті Олега в Києві став правити князь Ігор", - а стало: "Після смерті Олега Руссю став правити князь Ігор", - пише "Медіазона".

Видання зазначає, що автори нового підручника з історії РФ для шостого класу поміняли дату, яку називають заснуванням Русі, - з 882-го на 862 рік.

"Як вважає співрозмовник "Медиазоны" у видавництві "Просвещение", ці матеріали надійдуть до шкіл до кінця весни і будуть використовуватися в наступному навчальному році", - йдеться в матеріалі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Уже не мати міст руських? У РФ із підручників прибрали згадку Києва в параграфах про Русь 5.00 5 1
Політика / Світ
21.04.2023 425
Еще материалы раздела «Світ»