НОВИНИ ДНЯ: Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозки  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Українські інженери розробляють бойовий підводний човен, який стріляє торпедами  Головне із нового закону про мобілізацію: відповіді на питання, які хвилюють багатьох українців  Де в Україні похолодає. Синоптик дала прогноз на 18 квітня  Відстрочка від мобілізації для студентів і викладачів: хто має право – повний перелік  У складі ЗСУ з'явиться нова окрема штурмова військова частинавсі новини дня
Політика
Світ
21.04.2023 385

Молдова звинуватила росіян у порушенні режиму безпеки в Придністров'ї

Російські солдати кілька разів з початку 2023 порушували режим зони безпеки в Придністров'ї.

_moldova_gettyimages_1401716554__1__650x410_21.04.23

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на Moldpres, про це йдеться у заяві Бюро політики реінтеграції Молдови.

За інформацією відомства, так званий "миротворчий контингент" росіян з лютого до квітня цього року без попереднього узгодження переміщував бронетехніку за межі зони дії постів "спільних миротворчих сил".

Також росіяни неодноразово необґрунтовано зупиняли транспортні засоби громадян, у тому числі тих, що знаходяться у представників дипломатичного корпусу, акредитованого в Республіці Молдова.

"Молдавська делегація вважає цю зневагу документів миротворчої місії провокацією і закликає російський військовий контингент утриматися від дій, що дестабілізують, і сприяти збереженню миру на берегах Дністра", - сказано в заяві бюро.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Молдови Дорін Речан заявив про необхідність демілітаризувати Придністров'я.

Також ми писали, що, за словами президента України Володимира Зеленського, на початку повномасштабної війни постріли територією нашої країни робили і з боку Придністров'я.

Оценка материала:

5.00 / 1
Молдова звинуватила росіян у порушенні режиму безпеки в Придністров'ї 5.00 5 1
Політика / Світ
21.04.2023 385
Еще материалы раздела «Світ»