<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
22.04.2023 322

Чому Пригожин каже про необхідність завершення "СВО": військовий експерт пояснив

Засновник ПВК "Вагнер" говорить про нібито досягнуті плани Кремля. Для чого він це робить?

5fcea03002138d610d2e5177f6e7a02d_22.04.23

Засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин заявив, що ідеальний варіант- оголосити про закінчення "спеціальної військової операції" та повідомити росіянам, що Кремль досяг усіх результатів, які планував.

В ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий аналітик, полковник Петро Черник прокоментував ситуацію.

"Може бути, що в такий спосіб вони мацають стратегію, як виходити із цієї війни, бо вони все ж таки перебувають у стратегічній пастці. І це може бути своєрідний сигнал вустами Путіна, бо сам Пригожин нічого говорити не може, щоб мовляв шукати точку доторку для припинення війни на цій фазі", — зазначив експерт.

Він також назвав дуже серйозний нюанс — як зупиняти війну Росії проти України.

"Якщо ми не вибили із наших територій росіян? Це абсолютний нонсенс. Не забуваємо, що 4 окуповані області і Крим офіційно за Конституцією ввійшли у їхню територію. Я не уявляю, як вони від цього можуть відмовитися", — додав Черник.

Однак, за його словами, також існує і другий момент, який являє собою точку психологічного протиборства, а також комплексного політичного самого Пригожина із Шойгу і Герасимовим, з якими вони перебувають у вкрай напружених відносинах.

"Не таємниця, що Пригожин має амбіції губернаторства у Санкт-Петербурзі, бо це місто зараз перебуває в Росії у режимі фінансового росту. Корпорація “Газпром” залишила там величезні активи. У такій солянці і треба шукати правду його слів”", — додав Черник.

Нагадаємо, засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин пригрозив "справедливим судом" найманцям, які розповіли про свої звірства в Україні. Сам ватажок ПВК заперечує звинувачення у звірствах і масових вбивствах мирних жителів України, зокрема дітей.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чому Пригожин каже про необхідність завершення "СВО": військовий експерт пояснив 5.00 5 1
Політика / Світ
22.04.2023 322
Еще материалы раздела «Світ»