<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні знову теплішає: якою буде погода 17 травня  У рейтингу областей України щодо вартості оренди житла змінився лідер  Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінкивсі новини дня
Політика
Світ
22.04.2023 414

Знімок маріупольського пологового будинку визнали фотографією року за версією World Press Photo

Знімок зробив фотограф агентства Associated Press Євген Малолітка 9 березня 2022 року.

681b01a5ae3343f7dba67e653cd83479_22.04.23

Фотографію пораненої вагітної жінки, яку евакуювали з маріупольського пологового будинку, що обстрілювався російськими військами, удостоїли премії World Press Photo.

Знімок переміг у номінації "Фотографія року", інформує BBC. Пише ТСН. 

Знімок зробив фотограф агентства Associated Press Євген Малолітка 9 березня 2022 року.

На фото зображені 32-річна Ірина Калініна, яка згодом помре від отриманих травм. Перед смертю вона встигне народити мертву дитину, яку хотіла назвати Мироном.

Спочатку російські ЗМІ та чиновники стверджували, що фото були постановочними, а пізніше заперечували причетність російської армії до бомбардування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що адепти так званого руского міра почали поширювати у Мережі один із найганебніших фейків про знищений ними Маріуполь. Йдеться про відео з нібито "відновленими" районами міста, які армія РФ під час свого повномасштабного вторгнення буквально зрівняла із землею.

Крім того, ми раніше інформували, що колаборанти нарешті визнали, що запустити ММК ім. Ілліча у Маріуполі вони не можуть.

Оценка материала:

5.00 / 1
Знімок маріупольського пологового будинку визнали фотографією року за версією World Press Photo 5.00 5 1
Політика / Світ
22.04.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»