<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: головні зміни від 18 травня – до чого готуватися  Чоловіки мають отримати "мітку" у військовому квитку: що таке штрихкод і чому без нього будуть проблеми  Чи вплине зустріч Путіна і Сі на позицію України щодо перемовин: у НАТО зробили жорстку заяву  Смачне вівсяне печиво: класичний рецепт з вівсяних пластівців, без борошна, з бананом  Астрономи знайшли нову планету, яка нагадує Землю: що про неї відомо  Не лише ТЦК: де чоловіки можуть оновити свої військово-облікові дані  Наступ Росії на Харків: Путін зробив заявувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
22.04.2023 389

Опадів буде більше. В Україні прогнозують другу хвилю повеней

В Україні синоптики прогнозують збільшення опадів. Через що прогнозується друга хвиля повеней на кінець квітня - початок травня.

dscf2344_id90623_1300x867_650x410_22.04.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Укргідроенерго.

Фахівці зазначають, що на сьогодні Черкаська та Чернігівська області переважно вийшли з "червоної" зони небезпеки підтоплень. Натомість до цієї зони тепер входять регіони по середньому Дніпру.

"За прогнозами синоптиків, наприкінці квітня - на початку травня в Україні очікуються ще більш значні опади - отже, може бути і друга хвиля водопілля", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що ГЕС та ГАЕС Укргідроенерго окрім врегулювання ситуації з рівнями води, виконує покладені на них функції - забезпечуючи балансуючим та аварійним резервами енергетичну систему України.

Також гідроенергетики продовжують відновлювати втрачені потужності внаслідок ракетних обстрілів.

Як повідомлялося, паводок у Києві вже декілька днів поспіль йде на спад. Проте на Лівому березі столиці залишаються підтопленими парки та приватні будинки.

При цьому рятувальники попереджають, що в Україні очікується проходження максимального рівня водопілля на Десні, тож можливе затоплення ряду сіл й порушення транспортного сполучення.

Оценка материала:

5.00 / 1
Опадів буде більше. В Україні прогнозують другу хвилю повеней 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
22.04.2023 389
Еще материалы раздела «Суспільство»