<
НОВИНИ ДНЯ: Які мінімальні пенсії в Україні 2024 року: від чого залежить розмір, скільки отримують українці  Чи реально мобілізуватися на цивільну посаду в армії: в Міноборони відповіли  Погода в Україні зміниться: синоптик розказала, до чого готуватись  Мобілізація працівників: кого не призвуть до війська  Мобілізація в Україні: чому за кермо тролейбусів хочуть посадити 18-річних і до чого тут універсальні жінки  До України повертається потепління: чи скрізь погода потішить 17 травня  Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методамивсі новини дня
Політика
Світ
23.04.2023 488

Операції ЗСУ на території Росії є цілком допустимими – Міноборони Німеччини

У Берліні вважають, що захищатися від російської агресії Україна має право і за межами своєї території.

23c88f9742a9185f67c31adc6bb992da_23.04.23

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус заявив, що проникнення українських військових на територію Росії є "цілком нормальними розв’язаній РФ повномасштабній війні". Пише ТСН. 

Про це він сказав у інтерв’ю ZDF.

Пісторіус не бачить нічого поганого в тому, що "сторона, яку атакували, також переміщається на території противника, наприклад, щоб відрізати шляхи постачання".

"Доти, доки не зазнають нападу міста, мирних жителів, цивільні райони, з цим доведеться змиритися. Неохоче, однак частиною цього, наприклад, є відрізання шляхів постачання", – сказав він.

Нагадаємо, дві російські авіабази "Енгельс" та "Дягілєво" були атаковані 5 грудня 2022 року. Внаслідок цього були пошкоджені два бомбардувальники Ту-95, з яких війська окупантів ракетами атакували Україну.

За даними джерел американського видання Politico, авіабази атакувала саме Україна із застосуванням модифікованого безпілотника радянського зразка Ту-141 "Стриж". Зауважимо, раніше цю версію висувала низка українських військових експертів.

Коментуючи атаки на авіабази в РФ, у Держдепартаменті США заявили, що не надавали Україні озброєння, яке б дозволило завдавати ударів по території країни-агресорки.

Водночас американський держсекретар Ентоні Блінкен наголосив, що США не заохочували Україну завдавати ударів всередині РФ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Операції ЗСУ на території Росії є цілком допустимими – Міноборони Німеччини 5.00 5 1
Політика / Світ
23.04.2023 488
Еще материалы раздела «Світ»