<
НОВИНИ ДНЯ: У Росії розгорнули масове будівництво фільтраційних таборів для українців — ЦНС  Як шукатимуть ухилянтів через "Оберіг": в ТЦК розповіли подробиці  Неперевершені дієтичні котлети з сочевиці: допоможуть схуднути та можна в піст  Чи вважається гріхом відмова стати хрещеним для дитини – в ПЦУ пояснили  На вихідних погода в Україні зміниться  Путін, попри невдачу, продовжить переконувати Захід кинути Україну і дозволити її знищити, - ISW  Пікантний пиріг з рикотою та квасолею: фантастичне поєднання смаку!всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
23.04.2023 456

В Україну ввірветься хвиля тепла: синоптики назвали дату зміни погоди і припинення дощів

Синоптики прогнозують, що до України прийде справжнє весняне тепло вже найближчими днями. Так, вже у суботу, 22 квітня, у частині областей очікується сонячна погода.

Про це розповів метеоролог Станіслав Щедрін. Так, за його словами, до України найближчими днями почнуть поступово надходити теплі повітряні маси. Пише OBOZREVATEL.

Зокрема, потепління, хоч і не значне, очікується по всій території України. Стовпчики термометрів почнуть підійматися спочатку до +13…+15 градусів, з подальшим підвищенням до +16…+22 градуси. Щедрін додав, що з приходом тепла поменшає дощових днів, проте все ж періодично зливи ще будуть.

За даними сайту Gismeteo, дощі перестануть лити та прийде справжня літня погода починаючи з 13 травня.

У Києві найближчими днями очікується незначне потепління. Так, з суботи 22 квітня по вівторок 25 квітня стовпчики термометрів у столиці піднімуться до +15…+17 градусів. Очікується хмарна погода з проясненнями.

У Одесі найближчими днями очікується хмарна погода з дощами. Зокрема, 22 квітня синоптики прогнозують дощову погоду, температура повітря триматиметься у межах +14…+15 градусів. З наступного тижня, 24-30 квітня, сонячні та похмурі дні чергуватимуться в Одесі. Вдень повітря прогріватиметься до +12…+15 градусів.

У Запоріжжі на вихідних, 22-23 квітня, очікуються дощі. Прогнозується незначне потепління – до +12…+14 градусів вдень. Наступного тижня у регіоні очікується перемінлива погода, сонячні дні чергуватимуться із дощовими. Найтеплішою наступного тижня буде середа – там вдень буде до +18 градусів.

У Миколаєві ці вихідні також будуть трохи дощовими. Проте, попри дощі, в області буде доволі тепло – +14…+16 градусів вдень.

У Чернігові 22-23 квітня дощів не очікується. На вихідних у регіон прийде приємне потепління – очікується +17…+18 градусів. Увесь наступний тиждень, 24-30 квітня, також буде доволі теплим, хоча й періодично литимуть дощі.

Як писав OBOZREVATEL раніше, за оцінками Національного управління океанічних й атмосферних досліджень США та Європейського центру середньострокових прогнозів, весна в Україні буде теплою. Так, середня температура повітря цієї весни очікується на 1-2 градуси вищою, ніж у попередні роки.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україну ввірветься хвиля тепла: синоптики назвали дату зміни погоди і припинення дощів 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
23.04.2023 456
Еще материалы раздела «Суспільство»