<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Україна
23.04.2023 374

В Криму "суд" виніс вирок 21-річному українцю, омбудсман закликав посилити тиск на РФ

В Криму окупаційний так званий "суд" виніс вирок 21-річному кримському татарину Аппазу Куртамету. Хлопця звинувачують в нібито "фінансуванні" добровольчого батальйону "Крим".

_2023-04-22_182734150_23.04.23_1

Про це пише РБК-Україна з посиланням на Telegram-канал уповноваженого Верховної ради з прав людини Дмитра Лубінця.

"7 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у в’язниці. Такий вирок підконтрольний Росії «Київський райсуд Сімферополя» ухвалив стосовно кримського татарина Аппаза Куртамета", - пише Лубінець.

Як стверджує "слідство", хлопець переказав 500 гривень представнику батальйону, однак насправді Аппаз позичив у борг ці гроші знайомому, котрий на той час вступив до добробату.

За словами Лубінця, Аппаза силовики Росії затримали ще 23 липня 2022 року на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, куди він прямував до родичів. Зв'язок з хлопцем повернувся лише 8 жовтня, до цього ж часу його місце перебування було невідомим.

"Росія не полишає репресивну політику стосовно представників корінного народу Криму - кримських татар. Усі обвинувачення на адресу громадян України є надуманими і мають політично мотивоване підґрунтя, а вироки - незаконними", - пише Лубінець.

Омбудсман закликав світову спільноту посилити тиск на Росію до повного звільнення всіх незаконно утримуваних українських громадян.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Криму "суд" виніс вирок 21-річному українцю, омбудсман закликав посилити тиск на РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
23.04.2023 374
Еще материалы раздела «Україна»