<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
Політика
Світ
24.04.2023 341

Яким буде трибунал для Путіна: високопосадовець ЄС дав відповідь

Трибунал слугуватиме політичному імперативу, який полягає у притягненні до відповідальності.

e19d6634ebdf4354615cc7776e0632c6_24.04.23

Країни Євросоюзу та G7 схиляються до "гібридного трибуналу" для переслідування відповідальних за злочини агресії проти України. Пише ТСН. 

Про це повідомляє DW із посиланням на високопосадовця ЄС.

Такий гібридний трибунал може поєднати юрисдикцію України та процес на основі міжнародного права.

Захід вважає такий формат найбільш реалістичною перспективою.

Чиновник уточнив, що, за оцінками експертів ЄС в галузі міжнародного права, міжнародний трибунал на основі української юрисдикції — це найбільш ймовірний варіант здійснення правосуддя в цьому випадку.

"Трибунал слугуватиме політичному імперативу, який полягає у притягненні до відповідальності", — сказав чиновник, додавши, що для ЄС дуже важливо, щоб Україна ратифікувала Римський статут.

Нагадаємо, 17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі заявив, що видав ордер на арешт президента Росії Володимира Путіна "в контексті ситуації в Україні".

На початку березня Україна, країни Балтії, Польща, Румунія і Словенія підписали ініціативну угоду про створення спеццентру для збирання доказів та розслідування основних міжнародних злочинів, що здійснила РФ проти України. Це є першим кроком до трибуналу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Яким буде трибунал для Путіна: високопосадовець ЄС дав відповідь 5.00 5 1
Політика / Світ
24.04.2023 341
Еще материалы раздела «Світ»