<
НОВИНИ ДНЯ: Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФвсі новини дня
Політика
Росія
24.04.2023 2858

У Росії помер один із найбагатших депутатів Держдуми: в Україні його засуджено до 15 років ув'язнення

Депутат країни-агресора пішов із життя на 78-му році життя, так і не потрапивши за ґрати після заочного вироку українського суду.

04a66e4959a01095a085331b1089b7e4_24.04.23

Депутат Держдуми від путінської партії “Единая Россия” Микола Борцов помер у віці 77 років у своєму будинку в місті Лебедяні, що у Липецькій області РФ. Одного з найбагатших російських депутатів поховають в Москві, вибори на його місце призначили на вересень цього року. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання Meduza.

Микола Борцов від 2003 року працював у п'яти скликаннях російського парламенту. Входив у думський комітет у справах національностей.

Борцов входив до списку найбагатших росіян за версією Forbes. У 2021 році журнал оцінював його статки в 550 мільйонів доларів.

Основним капіталом Борцова є кошти, отримані після того, як він та його партнери продали корпорації PepsiCo 75,5% акцій комбінату соків “Лебедянський”, який відомий  за брендом “Фруктовий сад”.

У 2021 році Forbes включив Борцова до  рейтингу 100 російських державних службовців із найвищими доходами. Тоді його доходи оцінили у понад 800 мільйонів рублів на рік.

Через підтримку повномасштабного російського вторгнення в Україну Микола Борцов перебував під санкціями США та інших західних країн.

В Україні Борцова, як і ще кількох депутатів Держдуми, заочно засудили до 15 років позбавлення волі за визнання так званих “ДНР” та “ЛНР”.

Довибори до Думи по одномандатному округу, по якому обрали Миколу Борцова, пройдуть у вересні цього року.

Нагадаємо, у листопаді минулого року у віці 72 роки помер давній соратник президента РФ Володимира Путіна, колишній очільник Федеральної служби з контролю за наркотиками (ФКСН) Віктор Черкесов. Про причину смерті не повідомляли.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Росії помер один із найбагатших депутатів Держдуми: в Україні його засуджено до 15 років ув'язнення 5.00 5 3
Політика / Росія
24.04.2023 2858
Еще материалы раздела «Росія»