<
НОВИНИ ДНЯ: Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 6 – 12 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп 6-12 травня 2024 року  В Україні тиждень почнеться з дощів, удень до +25°  "Канцлер дав збій": експерти пояснили, чому Шольц сміявся з України через Taurus  Українці у квітні придбали майже 6 тисяч нових авто: названо лідерів ринку  Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення Українивсі новини дня
Політика
Росія
24.04.2023 785

Сина Пєскова викрили у брехні: ганяв на Tesla Москвою, а не воював в Україні – ЗМІ

Пропагандисти у Росії стверджують, що син прессекретаря Путіна став учасником “спеціальної воєнної операції” в Україні. Але, очевидно, вони традиційно збрехали.

b58c9e34e085162278ce06aa31ceaf87_24.04.23

Спроба російських пропагандистів перетворити сина речника президента РФ Дмитра Пєскова на “героя”, який воює в Україні, здається, провалилася. У Мережі опубліковані скриншоти з камер спостереження, які зафіксували електрокар 33-річного Миколи Чоулза (Пєскова) на звичайних для нього маршрутах у Москві. Пише ТСН. 

Відповідні зображення з’явилися в Telegram-каналі “ВЧК-ОГПУ” в неділю, 23 квітня.

У підписі до двох скриншотів стверджується, що камери зовнішнього спостереження у столиці держави-агресорки 24 липня 2022 року і 6 листопада 2022 року зафіксували автомобіль Tesla Model X,  що належить сину Пєскова.

“Від початку і до кінця 2022 року авто активно пересувалося Москвою і навіть збереглися дані про штрафи... У заявлений період “служби” Миколи, електрокар на звичних господареві маршрутах порушував правила у липні та листопаді 2022 року. І є всі підстави вважати, що за кермом був сам Микола”, - повідомляє канал, зауваживши, що Tesla Model X є улюбленим автомобілем сина речника президента РФ

Засоби масової пропаганди в Росії поширюють інформацію, що Микола Чоулз (Пєсков) влітку був влаштований батьком у бойові формування Пригожина та відвоював шість місяців. Однак, за словами людей, знайомих із сином прессекретаря особисто, 33-річний чоловік нікуди не зникав на тривалий період.

Напередодні пропагандистський російський ресурс “Комсомольська правда” опублікував інтерв'ю із сином Пєскова, в якому він говорить, що поїхав на війну під іншим прізвищем.

“Ніхто не знав насправді хто я. Оскільки там ми спілкуємося не за іменами, не за прізвищами, а за позивними, це спростило завдання”, — сказав син прес-секретаря Путіна.

Пєсков-молодший додав, що пробув на війні близько пів року і за цей час отримав медаль “За відвагу”.

У Telegram-каналі “Агентство” зауважили, що таким твердженням син речника Путіна зізнається у використанні підробленого паспорта, а за цей злочин передбачено до року позбавлення волі.

Нагадаємо, у вересні 2022 року представники команди російського опозиціонера Навального опублікували відео телефонної розмови з сином Пєскова. Чоловік, який назвався "військовим комісаром", запропонував йому прийти на медогляд, щоб піти воювати проти України. Проте Микола Чоулз відмовився від пропозиції, аргументуючи це тим, що він вирішить це питання "на іншому рівні".

Оценка материала:

5.00 / 2
Сина Пєскова викрили у брехні: ганяв на Tesla Москвою, а не воював в Україні – ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Росія
24.04.2023 785
Еще материалы раздела «Росія»