НОВИНИ ДНЯ: Статус PESEL UKR: які будуть нові правила отримання захисту у Польщі  Зміна тренду: споживчі настрої українців покращилися з початком весни  Чи знищать Кримський міст до середини липня: реакція ВМС на статтю The Sun  Як розтопити вершкове масло: кілька порад  Коли Чистий четвер 2024 року: історія, традиції, що можна і не можна робити  В Україну йде сильне похолодання з дощами та грозами: де і коли зіпсується погода  Дрони змінюють війну в Україні, як танки під час Першої світової, - WPвсі новини дня
Життя та Стиль
Столиця
24.04.2023 491

В Києві прогнозується друга хвиля підтоплень

Масштабний паводок у Києві продовжує йти на спад, а рівень води знизився на 20 см від вчорашнього рівня. Але говорити про його кінець поки зарано, синоптики прогнозують другу хвилю підтоплень наприкінці квітня - на початку травня.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Говорити, що цьогорічне водопілля для столиці вже минулося - зарано. Синоптики попереджають, що внаслідок ймовірних значних опадів, можлива друга хвилю паводку наприкінці квітня чи початку травня", - каже начальник КМВА Сергій Попко.

Водночас як зазначають в відомстві, передбачуваний максимальний рівень водопілля на Дніпрі в межах Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста.

"Однак, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій", - додав він.

За його даними, станом на 10 ранку 24 квітня рівень води у Дніпрі у Києві біля моста "Метро" становить 9 283 см, що аж на 20 см менше вчорашнього показника.

"Це найбільше падіння рівня води з початку водопілля. Аварійних підтоплень по місту Києву не зафіксовано", - констатував Попко.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Києві прогнозується друга хвиля підтоплень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Столиця
24.04.2023 491
Еще материалы раздела «Столиця»