<
НОВИНИ ДНЯ: Ізраїль не вчиняє геноцид у Секторі Газа, - Байден  Коли буде свято Івана Предтечі 2024 року: нова дата, традиції і історія свята  Багато сонця і тепла, подекуди – трохи дощів: прогноз на середу  Ситуація не дуже хороша: синоптик про дощі в Україні  Укргідрометцентр про погоду в Україні: "Маємо доволі оптимістичні новини"  22 травня буде до 28° тепла, в окремих областях - невеликі дощі  Потепління до +28 і місцями дощі: прогноз погоди в Україні на 22 травнявсі новини дня
Політика
Європа
25.04.2023 2512

40 градусів у квітні: на європейську країну насувається хвиля спеки

Через високі температури повітря Іспанія вже зіткнулася з надзвичайною посухою, яка загрожує врожаю.

5365af76e820df278bd4247132c2d1d4_25.04.23

Маса теплого і сухого повітря, що надходить з Африки, спричинить раптове підвищення температури в Іспанії. Термометри досягнуть показників, характерних для літнього періоду — зокрема, у столиці країни Мадриді буде 34 градуси, у Сарагосі – 36, а в Севільї – 39 градусів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє видання Marca з посиланням на Національне метеорологічне агентство Іспанії.

У повідомленні йдеться, що наприкінці квітня в Іспанії очікується "виняткова" хвиля спеки. Це пов’язано з масою теплого і сухого повітря з Африки, яка в поєднанні з сильним сонцем спричинить температуру, "характерну для літа та винятково високу для цього періоду".

Весь тиждень у країні поступово потеплішає з півдня. У вівторок і середу в південній половині Піренейського півострова буде фіксуватися температура вище 30 градусів, а в Мурсії, Валенсії та Андалусії повітря прогріється 35 градусів.

У четвер і п'ятницю температура ще більше підвищиться. 30-градусна спека пошириться на північ країни, на півдні - 35 градусів і до 40 градусів уздовж долини Гвадалквівіру в Андалусії, з тропічними ночами (коли стовпчик термометра не опускається нижче 20 градусів вночі).

Ця хвиля спеки турбує Іспанію, оскільки країна вже зіткнулася з надзвичайною посухою, яка загрожує врожаю. Наприкінці тижня очікується нове зниження температури через "надходження більш прохолодної та вологої повітряної маси" із заходу.

Нагадаємо, секретар Всесвітньої метеорологічної організації (ВМО) професор Петтері Таалас заявив, що населення у всьому світі продовжує страждати від екстремальних погодних і кліматичних явищ.

Оценка материала:

5.00 / 3
40 градусів у квітні: на європейську країну насувається хвиля спеки 5.00 5 3
Політика / Європа
25.04.2023 2512
Еще материалы раздела «Європа»