<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Росія
25.04.2023 708

У Росії "воюють" з англійською мовою: в Держдумі пропонують виключити її зі шкільної програми

Депутат парламенту РФ від путінської партії поскаржився, що росіяни звертають погляд свої дітей на Захід, а не на Китай чи Індію.

dd4c6183c44248feb412d020713fb53c_25.04.23

Депутат російської Держдуми від партії “Единая Россия” Султан Хамзаєв пропонує виключити англійську мову з переліку обов'язкових предметів у школах РФ. Пише ТСН. 

Про це повідомляє The Moscow Times.

“Потрібно уникати прозахідного вектора в системі освіти Росії. З ключового: час вивести англійську мову з переліку обов'язкових предметів”, - заявив депутат із путінської партії.

Хамзаєв поскаржився, що росіяни звертають погляд своїх дітей на Захід, хоча довкола є “великий світ”, зокрема депутат назвав Китай, Індію, Латинську Америку та Саудівську Аравію.

Він також обурився, що в англомовних країнах немає обов’язкового вивчення російської мови. “Де в освітній програмі США чи Великій Британії обов'язкова російська мова?” — запитав Сутлан Хамзаєв.

На його переконання, англійська мова стала мовою міжнародного спілкування лише тому, що “її ось так обов'язково всовували в програму”.

"Країні потрібні сильні фахівці у різних галузях, і насамперед технічних, а не самі поліглоти, які знають лише англійську мову", — сказав депутат.

Хамзаєв бідкається, що у російських школах “заледве” знайшлося місце для початкової військової підготовки і досі немає таких “класичних” предметів як креслення та астрономія.

Нагадаємо, Міністерство просвіти Російської Федерації має намір запровадити у школах і закладах вищої освіти пов’язані з військовою підготовкою предмети.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії "воюють" з англійською мовою: в Держдумі пропонують виключити її зі шкільної програми 5.00 5 2
Політика / Росія
25.04.2023 708
Еще материалы раздела «Росія»