<
НОВИНИ ДНЯ: Ми до кінця не розуміємо, що відбувається в Кремлі - РНБО  Мобілізація по-новому: чи створять "спецназ" для пошуку ухилянтів  Котлети з грибів — що може бути смачніше: рецепт від шеф-кухаря  Коли в Україні День матері 2024 року: історія та суть свята  Норвегія виділить мільярди на протиповітряну оборону України, - прем'єр  Закон про мобілізацію: студенти проходитимуть обов'язкову базову військову підготовку – коли запрацює норма  Як приготувати паску в паперовій формі, чи потрібно змащувати форму маслом перед випіканнямвсі новини дня
Політика
Україна
25.04.2023 352

Україна закликала до колективного тиску на Росію для продовження зернової угоди

Пропозиція генсека ООН Антоніу Гутерріша щодо продовження угоди про безпечний чорноморський експорт українського зерна може мати успіх лише у разі колективного тиску міжнародної спільноти на Росію.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка агентству Reuters.

Генеральний секретар ООН Гутерріш у листі до президента Росії Володимира Путіна виклав пропозиції щодо "спрямованих на поліпшення, продовження і розширення" угоди.

"Абсолютно виправдана ініціатива Гутерріша може мати успіх лише в тому випадку, якщо міжнародне співтовариство колективно чинитиме тиск на Росію", - заявив Подоляк у письмовому коментарі.

За його словами, "Україна, зі свого боку, продовжить дотримуватися домовленостей із Туреччиною та ООН і продовжить доставляти зернові вантажі до місця призначення, розв'язувати проблему глобального продовольчого постачання".

Кремль заявив у вівторок, що глобальний дефіцит продовольства насамперед не пов'язаний із відсутністю на ринку російського та українського зерна. Він також підтвердив свою позицію про те, що положення щодо експорту російського зерна не виконувались належним чином.

Москва дала зрозуміти, що не допустить, щоб зернова ініціатива, підписана в липні минулого року і яка зняла блокаду трьох українських портів Чорного моря після вторгнення Росії, тривала після 18 травня, оскільки список вимог до її експорту не був виконаний.

Подоляк також спростував твердження Міноборони Росії про те, що Київ намагався атакувати його кораблі в Чорному морі, що нібито загрожувало перспективам продовження операції з експорту зерна.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна закликала до колективного тиску на Росію для продовження зернової угоди 5.00 5 2
Політика / Україна
25.04.2023 352
Еще материалы раздела «Україна»