<
НОВИНИ ДНЯ: Як отримання ЗСУ артснарядів від США змінить характер боїв на фронті: думка експерта  Китай заявив про наростання "негативних факторів" у відносинах зі США  Швидка паска без метушні з тістом: рецепт пишної та смачної випічки  Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної стравивсі новини дня
Політика
Україна
26.04.2023 1955

Вибухи у Севастополі: генерал армії пояснив, які цілі могли знищити дрони

Українські війська намагалися атакувати базу Чорноморського флоту у Севастополі. Про це заявили в Міністерстві оборони Росії.

1c5a7742e795cb569a30fab010583045_26.04.23

Україна таку інформацію не підтверджує. Там три безпілотники намагалися щось знищити.

Які цілі могли бути для ліквідації, поерівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках Микола Маломуж в ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua.

“Севастополь — це база Чорноморського флоту, де знаходяться флагманські кораблі, ракетоносії з калібрами і декілька підводних човнів, які також є носіями калібрів. Тобто це та стратегічна загроза, яка сьогодні є для України і не тільки для військових, але й для цивільних об’єктів, тому що ці типи ракет надзвичайно мобільні, вони можуть наносити удари до 800 км фактично по всій території України. Їх знищення або хоча б пошкодження — передумова того, що ми перейдемо до виведення їх на бойове чергування. Тому в даний момент нанесення ударів викликає шок російського командування та військово-морського флоту”, - зазначив Микола Маломуж.

За його словами, ми бачимо, що системи ППО, як правило, не спрацьовують, пошкодження є. Росіяни водночас часто не говорять про масштаби, але реально і в Севастопольській бухті, і поряд відповідно є аеродром, який також може піддаватися ударам, і в інших місцях.

“Тому в даний момент якраз Кримський півострів стає об’єктом нанесення ударів і вже російське командування відчуває, що захисту немає, а в перспективах наступу це можуть бути масові удари, які будуть фактично нейтралізовувати як флот Росії, так і стратегічні об’єкти”, - підкреслив генерал армії.

Нагадаємо, що вибухи в бухті Чорноморського флоту можна вважати початком звільнення Криму. Зараз російські кораблі вже бояться українських ракет.

Оценка материала:

5.00 / 3
Вибухи у Севастополі: генерал армії пояснив, які цілі могли знищити дрони 5.00 5 3
Політика / Україна
26.04.2023 1955
Еще материалы раздела «Україна»