<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
27.04.2023 1826

У Грузії впала підтримка проросійської правлячої партії

Рейтинг правлячої в Грузії партії "Грузинська мрія", учасники якої відомі своїми скандальними проросійськими заявами, знизився майже вдвічі за рік.

_kobahidze2_facebook_com_kobakhidzeofficial_1_650x410_27.04.23

Як повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Эхо Кавказа", про це свідчать дані Міжнародного республіканського інституту США.

Згідно з результатами дослідження, яке провів інститут, якби парламентські вибори в Грузії відбулися цього тижня, то "Грузинська мрія" отримала б 19% голосів, а опозиційна партія "Єдиний національний рух" - 14%, яку заснував експрезидент Міхеїл Саакашвілі.

Ще рік тому за "Грузинську мрію" проголосували б 31%, а за ЄНР - 16%.

При цьому негативний політичний рейтинг очолила ЄНР - категорично голосувати за неї відмовляються 39% респондентів. На другому місці "Грузинська мрія", за неї за жодних умов не хочуть голосувати 34% опитаних людей.

Нагадаємо, раніше в Грузії відбувалися масштабні протести після того, як "Грузинська мрія" ініціювала розгляд законопроекту про "іноагенти". Така пропозиція є аналогом закону, ухваленого в Росії.

Також ми писали, що, за словами лідера правлячої партії "Грузинська мрія" Іраклі Кобахідзе, у війні Росії проти України нібито винна Революція Гідності.

Оценка материала:

5.00 / 3
У Грузії впала підтримка проросійської правлячої партії 5.00 5 3
Політика / Світ
27.04.2023 1826
Еще материалы раздела «Світ»