НОВИНИ ДНЯ: Росіяни встановлюють на "найкращі" танки Путіна триповерхову броню, але все марно – Forbes  У Курській області раптово змінилася ситуація: деталі  Циклон та магнітні бурі: синоптик Діденко попередила про складну погоду на вихідні  Військовий експерт повідомив про нові труднощі для ЗСУ: про що йдеться  Розмова була важкою. Столтенберг розповів про дзвінок Зеленському після вторгнення РФ  Зеленський про план перемоги: не скасовує саміт миру, а посилює позицію України  Метеорологічна осінь. Синоптики повідомили, коли відбудеться зміна сезонів і різко похолодає до заморозківвсі новини дня
Політика
Росія
27.04.2023 533

Дуже багато ухилянтів: Гетьман розповів про залучення у Росії “добровольців” на війну в Україні

Командування РФ планувало набрати 400 тисяч військовослужбовців.

982476a50f43ccc33a7433f7ed42d8f4_27.04.23

Якою була мета рекламної кампанії в РФ із залучення “добровольців” на війну в Україні? Пише ТСН. 

Про це розповів в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий експерт, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман.

"Вони планували набрати 400 тисяч військовослужбовців. Зрозуміло, що така мобілізація якось вплине на внутрішню ситуацію в Російській Федерації. Швидше за все, це буде невдоволення. Тому вони хочуть через ось таку потужну рекламу набрати хоча б 50-100 тисяч. Зрозуміло, що на ці 50-100 тис. треба буде набирати вже менше при мобілізації. Тому вони хочуть у такий спосіб якось зменшити хвилю негативу, яка в РФ після цієї потужної мобілізації все-таки з’явиться", — зазначив Гетьман.

За його словами, в Росії опускається залізна завіса на тлі мобілізації та електронних повісток.

"Якщо говорити про мобілізацію та електронні повістки, у разі, якщо людина не прочитала повідомлення з різних причин, вважається, що повістка була вручена. Якщо через 7 днів людина не прибула до пункту збору, починаються серйозні обмеження для цієї людини — вона не може виїхати за кордон, користуватися автомобілем, у неї забирають права, вона не може проводити жодні банківські операції. Це означає, що за місяць-другий ми побачимо вже ледь не “чорні вирви”, які будуть просто людей, які не прийшли до військкомату, намагатися забрати. Щодо протестів, ми бачили декілька відео, де люди, аби покращити якесь питання, з приводу якого вони протестують, вони ставали на коліна і просили Путіна прийти і допомогти. Вони вірять в доброго царя", — зазначив Гетьман.

Тож очікувати демократизації у РФ, на думку Гетьмана, нереально.

"Найімовірніше, якщо щось подібне станеться, це будуть погроми. Заклики бути справжнім чоловіком у Росії є дуже модно. Але коли питання стосується того, щоб прийти до військкомату і дійсно взяти в руки зброю, то це вже інша справа. Дуже багато ухилянтів, вони ховаються від служби і на війну йти не хочуть”, — додав Гетьман.

На Заході вважають, що Росія хоче може мобілізувати велику кількість людей, але не спроможна їх якісно підготувати. Олексій Гетьман зазначив, що для того, аби пройти курси молодого бійця, зазвичай потрібен місяць.

“Для підготовки на рівні роти потрібне бойове злагодження. Можна стати військовим підрозділом, наприклад, батальйоном. Але для цього необхідно, щоб були всі складові батальйону. Це медична служба, продовольча, служба озброєння, технічна, служба зв’язку. Всі мають бути професіоналами. Для того, щоб забезпечити цих людей, які будуть безпосередньо вести бойові дії, треба створити дуже серйозну структуру. Такої кількості молодших командирів і фахівців у них просто немає. Тому розмови про 400 тисяч, так, можна набрати 400 тисяч, але це буде навіть не банда, у банді якось структуровано, тому що це буде — незрозуміло", — зазначив Гетьман.

Нагадаємо, у РФ почали роздавати повістки в гуртожитках, тобто до армії почали забирати студентів московських вишів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Дуже багато ухилянтів: Гетьман розповів про залучення у Росії “добровольців” на війну в Україні 5.00 5 1
Політика / Росія
27.04.2023 533
Еще материалы раздела «Росія»