<
НОВИНИ ДНЯ: Салат з печінкою, але без картоплі: смачна святкова страва зі звичайних продуктів  Коли буде Трійця 2024 року: чи змінюється дата за новим календарем, традиції і народні прикмети  Весна пішла на вихідний: частину України підморозить найближчими днями  Не восени. У Нідерландах повідомили деталі поставок F-16 в Україну  Часниковий соус "Айолі": після нього ви забудете про магазинний майонез  Синоптик розказала, яка погода чекає на українців у Провідну неділю  Австрійський Raiffeisen відмовився від угоди з Дерипаскою після тиску СШАвсі новини дня
Політика
Росія
27.04.2023 446

Диктатор Путін не вдається до серйозних репресій: американські аналітики розповіли чому

Російські ультранаціоналісти виступають за повернення Кремля до сталінських репресій.

7c9444b1224edcb254b099818540d8a7_27.04.23

Президент-диктатор Російської Федерації Володимир Путін боїться втратити владу. Саме тому очільник Кремля не вдається до підтримки відверто репресивних заходів. Пише ТСН. 

Про це йдеться у свіжому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики Інституту наголошують, що російські ультранаціоналісти виступають за повернення Кремля до сталінських репресій. Їхнього посилення очікують від "фюрера" Путіна. Як приклад в ISW кажуть про те, що уряд РФ відкликав із Держдуми законопроєкт, що передбачав збільшення податків від 13% до 30% для росіян, які покинули країну.

"Російські ультранаціоналісти неодноразово закликали Кремль націоналізувати майно, що належить росіянам, які "зрадили" країну, втікши, але Кремль, схоже, вагається щодо введення таких непопулярних заходів", - йдеться у звіті.

Також деякі російські джерела повідомляють, що Володимир Путін не підтримує повернення смертної кари в РФ. Американські аналітики вважають, що диктатор покладається на контроль над інформаційним простором для захисту свого режиму набагато більше, ніж на масивний апарат пригнічення на кшталт Радянського Союзу.

"Кремль міг би використати загрозу смертної кари, щоб налякати росіян, щоб вони підтримали військові дії, але Путін, швидше за все, не наважується зруйнувати свій імідж дипломатичного та толерантного царя", - зазначають в ISW.

Нагадаємо, депутат Держдуми РФ, генерал Андрій Гурулєв закликає відродити у Росії поняття "ворог народу". Також він закликав повернути сталінські репресії. І це незважаючи на те, що його власного діда-ветерана було визнано "ворогом народу".

Оценка материала:

5.00 / 2
Диктатор Путін не вдається до серйозних репресій: американські аналітики розповіли чому 5.00 5 2
Політика / Росія
27.04.2023 446
Еще материалы раздела «Росія»