НОВИНИ ДНЯ: Гарріс заявила про готовність до дебатів із Трампом, - ЗМІ  Полуничне тирамісу в стакані: надзвичайно простий рецепт популярного десерту від Лілії Цвіт  В Україні буде новий стандарт профільної середньої освіти: що зміниться для старшокласників  Взимку працюватимуть усі доступні атомні блоки, є чіткі терміни ремонту, - Галущенко  Замах на Трампа: ФБР хоче допитати експрезидента США  Неймовірно смачні медові кекси: рецепт випічки до чаю чи кави  Від розвідників до діловодів: кого потребує українська армія 2024 рокувсі новини дня
Політика
Росія
28.04.2023 1645

Деталей бракує. Російські літаки літають без шматків обшивки на крилі

Російська авіакомпанія "Аерофлот" почала допускати до перевезення пасажирів літаки, у яких відсутня частина обшивки на крилі.

1111__4__3_650x410_28.04.23

Йдеться про Boeing 777, які потрапили під західні санкції на обслуговування та постачання деталей, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на avianews.com.

Зазначається, що найбільша авіакомпанія Росії "Аерофлот" експлуатує лайнери американського виробництва без елементів обшивки через проблеми з ремонтом, викликані санкціями.

Фото лайнера Boeing 777 "Аерофлоту" із діркою на правому напівкрилі опублікували в одному з профільних телеграм-каналів. За інформацією джерела каналу, зараз у найбільшій російській авіакомпанії у такому стані літають два Boeing 777.

Пошкоджені панелі обшивки раніше ремонтували після консультації з виробником – американським Boeing або міняли на нові. Зараз це неможливо через введені санкції через російську агресію в Україні. Придбання нових запчастин обмежене, тому "Аерофлот" змушений ремонтувати панелі самостійно. Поки частина обшивки перебуває у ремонті, запасні елементи відсутні, але літаки продовжують виконувати рейси.

У такому вигляді літаки можуть літати максимум 120 днів, стверджують російські фахівці. Втім, відсутність елементів обшивки підвищує витрати палива на 2-3% та призводить до посилення шуму та вібрації на борту.

До початку війни авіакомпанія "Аерофлот" декларувала, що екплуатує один із наймолодших парків літаків у світі. Основу флоту перевізника складали американські Boeing та європейські Airbus.

Нагадаємо, ми писали, що російський пілот розповів про стан авіації РФ.

Також ми розповідали, що в Росії задумали робити копії деталей до зарубіжних літаків.

Оценка материала:

5.00 / 2
Деталей бракує. Російські літаки літають без шматків обшивки на крилі 5.00 5 2
Політика / Росія
28.04.2023 1645
Еще материалы раздела «Росія»