<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов розкрив план зі знищення путінської армії в Україні  Допомога Україні від США: згідно з законопроєктом американська влада має розробити довгострокову стратегію підтримки  Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україну накрило сильне похолодання: де 19 квітня будуть дощі, сніг та заморозки  Чехія планує передати Україні півтора мільйона снарядів до кінця року, - прем'єрвсі новини дня
Політика
Світ
27.04.2023 432

Країни НАТО передали Україні 98% обіцяної техніки, - Столтенберг

Країни НАТО передали Україні майже всю обіцяну броньовану техніку. Йдеться про майже 2 тисячі одиниць бойової техніки.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву генсека НАТО Єнса Столтенберга на брифінгу 27 квітня.

За його словами, Україна має військовий потенціал, щоб звільнити території від російських окупантів. Генсек наголосив, що альянс надав майже всю обіцяну техніку.

"Союзники та партнери по НАТО надали Україні безпрецедентну підтримку. Понад 98% бойових машин, обіцяних Україні, вже поставлено", - сказав Столтенберг.

Генсек НАТО додав, що йдеться про понад 1500 броньованих машин, 230 танків та іншої техніки, включаючи велику кількість боєприпасів.

Також Столтенберг прокоментував розмову президента України Володимира Зеленського та лідера Китаю Сі Цзіньпіна.

"Телефонна розмова - хороша новина, але це не змінює того факту, що Китай досі не засудив вторгнення Росії в Україну", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 2
Країни НАТО передали Україні 98% обіцяної техніки, - Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
27.04.2023 432
Еще материалы раздела «Світ»