<
НОВИНИ ДНЯ: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї святавсі новини дня
Політика
Світ
28.04.2023 505

У Росії заявили про історичні права на північ Казахстану: Токаєв гостро відреагував

Токаєв закликав реагувати на прояви сепаратизму в країні.

9f89844ffa6e3311222524f94527672d_28.04.23

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що припинятиме спроби сепаратизму. Мовляв, країні не потрібні чужі інформаційні війни та ідеологічні суперечки. Заклики Токаєва зроблені на тлі заяв російських пропагандистів про те, що північ Казахстану - "історичні землі" Росії. Пише ТСН. 

Про це повідомляє Central Asia.

За словами президента Казахстану, провокації на міжетнічному, мовному та соціальному ґрунті держава "жорстко припинятиме в межах закону".

"Кожен громадянин нашої країни має усвідомлювати відповідальність за свої слова та дії. Не можна піддаватися емоціям, "вестися" на повістку ворожнечі й ненависті. Чужі інформаційні війни та ідеологічні суперечки нам не потрібні", - зазначив він.

Токаєв наголосив, що в публічному полі помітно збільшилася кількість різноманітних фальсифікацій, фейків і деструктивних публікацій, але більшість таких авторів "не мають нічого спільного з Казахстаном, намагаючись посіяти насіння розбрату в суспільстві, діючи водночас з-за кордону". Втім, врешті-решт подібні інциденти можуть призвести до важких наслідків.

Заява пропагандистів про "історичні землі" РФ

Російський пропагандист Дмитро Стешин заявив, що нібито Російська Федерація має право на землі на півночі Казахстану, бо подарувала їх 1991-го. Ба більше, з його слів, "ситуація в Україні чітко віддзеркалюється на Казахстан".

"Там (у Казахстані - Ред.) теж величезні області, заселені російськомовними. Я вважаю, що у нас є історичні права на ці землі. Це промисловий край. Це міста, які будували наші предки. Чому ми їх подарували 1991-го? На підставі чого?" - висловився пропагандист Стешин.

Як повідомлялося, румунський міністр закордонних справ Богдан Ауреску відреагував на регулярні закиди заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Мєдведєва про "розподіл території України" між сусідніми країнами. Заяви поплічника диктатора Путіна про територіальні претензії Бухареста до Києва - "слабка" пропаганда, заявив Ауреску.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії заявили про історичні права на північ Казахстану: Токаєв гостро відреагував 5.00 5 2
Політика / Світ
28.04.2023 505
Еще материалы раздела «Світ»