<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Росія
28.04.2023 731

На Росію чекає поділ влади: ексдепутат Держдуми назвав двох найімовірніших кандидатів на посаду нового президента РФ

Колишній депутат Держдуми РФ, який отримав українське громадянство, бізнесмен Ілля Пономарьов переконаний, що вже зовсім скоро у Росії відбудеться "поділ влади".

c3eb54e2bb4869510e6a38cd6b9c9d7b_28.04.23

На посаду нового президента Росії сьогодні є два кандидати: чинний прем'єр-міністр Михайло Мішустін та заступник глави Радбезу РФ Дмитро Медведєв. Пише ТСН. 

Таку думку висловив ексдепутат Держдуми РФ Ілля Пономарьов, повідомляє видання "ГОРДОН".

"На мою думку, у цьому процесі (майбутнього поділу влади в РФ - ред.) є два очевидні лідери: це [прем'єр-міністр Михайло] Мішустін і [заступник глави Ради безпеки РФ Дмитро] Медведєв. Медведєва дуже багато хто недооцінює, але я вважаю, що списувати його з рахунків не варто", – переконаний Пономарьов.

За словами ексдепутата Держдуми РФ, зміна влади в Росії – процес інерційний, і він може відбутися за одним із двох сценаріїв. Перший із них, за словами Пономарьова, це "квазіконституційний шлях".

"Тобто Путін у якийсь спосіб зникає. Не має значення – його вбили або визнали недієздатним, він захворів, лежить удома, тому тимчасово не може керувати. Конституційний шлях передбачає, що [у такій ситуації] виконувачем обов'язків президента стає прем'єр-міністр. Далі, за якийсь час він має оголосити вибори, на яких мають обрати повноцінного президента. Очевидно, що людина, яка буде виконувачем обов'язків президента, матиме найбільші шанси стати повноцінним президентом", – вважає Пономарьов.

За його словами, щоб за цього сценарію зірвати обрання Мішустіна, потрібно буде долучати Держдуму, тобто "домовлятися з купою людей", а "це додаткова складність". Тож Пономарьов вважає Мішустіна найімовірнішим наступником Путіна.

Другий сценарій, за оцінкою політика, "дещо менш імовірний", але також реальний. Він полягає в тому, що після відходу чи усунення Путіна управління Росією відбуватиметься через колективне керівництво Ради безпеки.

"[Такий варіант можливий] якщо Путін не зовсім помер, а лежить із тяжкою хворобою вдома, з тим самим COVID, якого він так довго побоювався, COVID-19 впливає на мозок, відповідно, він не може керувати – і ось у нас колективне керівництво. А за умов колективного керівництва Ради безпеки у нас безальтернативний лідер – Дмитро Анатолійович Медведєв, бо лише він є заступником глави Ради безпеки. [Микола] Патрушев, нагадаю, є секретарем, а це посада технічна, виконавча. Секретар не може стати керівником, він не є політичною фігурою. Політична фігура в Раді безпеки – це Медведєв, і призначити його на цю позицію, і зняти його із цієї позиції може лише президент. Тому якщо виникає ситуація колективного керівництва, то в колективному керівництві перший серед рівних – це Медведєв", – пояснив Пономарьов.

Таким чином, зухвалі і скандальні заяви Медведєва, на думку політика, якраз свідчать про те, що він сам розглядає такий варіант розвитку подій.

"Він поводиться таким блазнівським способом, щоб знизити небезпеку в очах оточення, з одного боку, а з іншого боку, зробити себе прийнятним для силовиків, які складають основний кістяк Ради безпеки", – додав Пономарьов.

Нагадаємо, раніше заступник секретаря Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв заявив, що ядерна зброя має значення "скрєпи" для держави, і вкотре пригрозив "ворожим країнам" застосуванням цього озброєння.

Оценка материала:

5.00 / 2
На Росію чекає поділ влади: ексдепутат Держдуми назвав двох найімовірніших кандидатів на посаду нового президента РФ 5.00 5 2
Політика / Росія
28.04.2023 731
Еще материалы раздела «Росія»