<
НОВИНИ ДНЯ: Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготуваннявсі новини дня
Політика
Україна
28.04.2023 3881

У Раді пояснили, чи можуть чоловікам в Україні заборонити вступати до університетів

Наразі у Верховній Раді не планують вводити заборону на отримання вищої освіти для чоловіків призовного віку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву голови підкомітету з питань вищої освіти Комітету ВР з питань освіти, науки та інновацій Юлії Гришиної в ефірі Радіо Свобода.

"Наразі це все чутки, які ширяться Telegram-каналами. Жодної офіційної інформації про такі законодавчі ініціативи у нас немає. Такі обмеження мають бути передбачені спеціальними законами. Станом на зараз немає у розробці в Комітеті освіти точно, в інших комітетах також не чула про спеціальні такі закони, які встановлювали б заборони", - сказала Гришина.

Депутат зазначила, що заборона на отримання освіти чоловікам є нелогічною і такого закону, на її думку, не може бути, оскільки це дискримінація.

"Не можна забороняти чоловіками вищу освіту тільки через те, що вони можуть отримати повістку", - додала Гришина.

Зазначимо, за Конституцією на період воєнного стану можуть обмежуватись конституційні права і свободи людини, зокрема й право на здобуття освіти. Однак у комітеті наразі немає жодної законодавчої ініціативи щодо цього.

Нагадаємо, раніше в українському інфопросторі почали поширювати чутки про те, що військовозобов'язаним чоловікам на період дії воєнного стану можуть заборонити вступати до ВНЗ, оскільки таке навчання дозволяє тимчасово отримувати відстрочку від призову в армію.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Раді пояснили, чи можуть чоловікам в Україні заборонити вступати до університетів 5.00 5 2
Політика / Україна
28.04.2023 3881
Еще материалы раздела «Україна»