<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Україна
28.04.2023 1120

Помста Путіна через розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном: Подоляк вказав на цікаву позицію Китаю

Путін вирішив "продемонструвати силу" вдаривши по звичайних житлових будинках у Миколаєві.

61fe8f2dff58bdc8a7bed5dfee5e56d0_28.04.23

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк розповів, що Росія не очікувала, що розмова Володимира Зеленського та Сі Цзіньпіна буде настільки змістовною, а тому агресор міг "помститись" влаштувавши нічні ракетні удари по житлових районах Миколаєва. Пише ТСН. 

Про це він сказав у інтерв'ю "24 каналу".

Подоляк наголосив, що президент України пояснив китайському лідеру, що війна РФ проти України повинна закінчитись відновленням територіальної цілісності нашої держави у кордонах 1991 року. Діалог з Росією можливий лише тоді, коли окупанти виведуть свої війська з України.

Подоляк вважає, що Кремль обіцяв Китаю швидко захопити Україну та встановити у свій режим, проте план Путіна провалився і війна триває вже 14 місяців.

"Тому цей дзвінок після невдалого наступу Росії та напередодні певних наступальних дій України дуже симптоматичний для Росії. Ба більше, є інтенсифікація відносин. Це посол України в Китаї та спецпердставник Китаю в регіоні – Лі Хуей, який має працювати над пропозиціями щодо того, яку позицію має займати Китай", - вважає Подоляк.

Радник голови ОП також зауважив, що Путін обіцяв Сі не зловживати ядерною зброєю, проте одразу після цього заявив про розміщення у Білорусі своїх боєголовок. Він додав, що "що Росії як суб’єкта глобальної політики вже не існує, а існує Китай, який хоче для себе зайняти певні політичні позиції в глобальному розподілі". А тому РФ після розмови Сі та Зеленського вдарила ракетами по житлових будинках.

"Це вбивство цивільного населення. Багатоквартирну будівлю треба зруйнувати ракетою “Калібр”. Це все красномовно й чітко розставляє акценти. Мені видається, що зі своєю політикою в дуже обмежений термін Росія буде сама з собою спілкуватися й проводити “саміти” в межах саратовсько-воронежської концепції", - сказав Подоляк.

Нагадаємо, 26 квітня Сі Цзіньпін поспілкувався з Володимиром Зеленським. Президент України наголосив, що українці хочуть миру, проте йдеться про відновлення територіальної цілісності нашої держави.

Також китайський лідер Сі Цзіньпін під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським назвав "пункти та кроки", як можна закінчити війну Росії проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Помста Путіна через розмову Зеленського з Сі Цзіньпіном: Подоляк вказав на цікаву позицію Китаю 5.00 5 2
Політика / Україна
28.04.2023 1120
Еще материалы раздела «Україна»