<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Політика
Світ
29.04.2023 310

Резолюція ПАРЄ про геноцид допоможе притягнути до відповідальності керівництво РФ — Зеленський

Росія діє цілком продумано, коли вивозить українських дітей та намагається зтерти їхню ідентичність.

05817b7a915bfd8dd3f1186fb12e3bb6_29.04.23

Рішення Парламентської асамблеї Ради Європи про визнання геноцидом депортації Росією українських дітей допоможе Україні притягнути до відповідальності російське керівництво.

Про це у вечірньому зверненні заявив президент України Володимир Зеленський. Пише ТСН. 

"Сьогодні є важливий політичний результат у Страсбурзі – на сесії ПАРЄ. Ухвалено резолюцію, якою визначається, що депортація Росією українських дітей містить ознаки геноциду. Якщо говорити практично, це рішення суттєво допоможе нашій глобальній роботі з притягнення Росії та її посадовців, включно з керівником держави-терориста, до відповідальності саме за геноцид, геноцидну політику проти України", - сказав він.

Він заявив, що Росія діє цілком продумано, коли вивозить українських дітей та намагається зтерти їхню ідентичність. "Це свідомий злочин геноциду, вчинений російськими посадовцями, – саме так це має кваліфікуватися і політично, і юридично", - заявив Зеленський.

Крім того, Зеленський заявив, що Україна продовжить працювати для повернення всіх депортованих українських дітей та для покарання Росії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що парламентська асамблея Ради Європи визнала геноцидом депортацію та насильницьке переміщення українських дітей на територію Росії.

Крім того, ми раніше інформували, що в тимчасово окупованому Енергодарі Запорізької області росіяни оголосили про примусову евакуацію для незаконного вивезення дітей у бік Криму.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резолюція ПАРЄ про геноцид допоможе притягнути до відповідальності керівництво РФ — Зеленський 5.00 5 1
Політика / Світ
29.04.2023 310
Еще материалы раздела «Світ»