<
НОВИНИ ДНЯ: Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомо  В Україні 16 травня переважно без опадів, вдень до +18°  В Києві стане тепліше: прогноз на 16 травня  Натяк на потепління: як зміниться погода в Україні 16 травня  Спочатку — дощі: в Україні прогнозують потепління до +22 градусіввсі новини дня
Політика
Світ
29.04.2023 737

Росію сколихнула хвиля "генеральських" звільнень через страх контрнаступу ЗСУ – ISW

Керівництво РФ повідомило про звільнення з посади заступника міністра оборони "маріупольського різника" Михайла Мізінцева.

f8a2468f44fb028e7c27546997956072_29.04.23

У Генштабі ЗСУ РФ 27 квітня відбулися зміни у керівництві органів управління. Зокрема, такі різкі перестановки є є відповіддю на зростання серед російського населення побоювання щодо українського контрнаступу. Пише ТСН. 

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Напередодні військове керівництво РФ повідомило про звільнення з посади заступника міністра оборони "маріупольського різника" Михайла Мізінцева, відповідального за тилове забезпечення.

Зазначається, що звільнення може бути пов'язане з перевіркою боєготовності військ Північного флоту, яку провів екскомандувач ВДС генерал-полковник Михайло Теплинський, якого нещодавно призначили на невстановлену посаду щодо управління окупантами в Україні. Його перевірка нібито виявила, що війська загарбників на деяких ділянках фронту не отримують необхідного озброєння.

На думку Інституту вивчення війни, заявлена роль Теплинського у виявленні проблем з поставками може свідчити про те, що російські органи зосередяться на наданню "Вагнеру" необхідної логістичної підтримки, "оскільки зв'язок Теплинського з "вагнерівцями" давно відомий".

Додамо, російське військове командування, ймовірно, відправило у відставку заступника міністра оборони РФ, генерал-полковника Михайла Мізінцева.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росію сколихнула хвиля "генеральських" звільнень через страх контрнаступу ЗСУ – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
29.04.2023 737
Еще материалы раздела «Світ»