<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Світ
30.04.2023 2313

Лукашенко заявив, що на Білорусь ніхто не збирається нападати

Лукашенко назвав прифронтовими області Білорусі, які межують з Україною.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що на Білорусь ніхто не збирається нападати, навіть Україна чи Польща. Пише ТСН. 

Про це він заявив під час спілкування з жителями Гомельської області, інформує видання "Наша Ніва".

Він заявив, що Брестська та Гомельска області Білорусі, які межують з Україною, є прифронтовими.

"Але я більше вас розумію, щоб ми не втягнулися в цю широкомасштабну бійню. Досвід її ми використовуємо, вивчаємо. Дивимося, щоб наша армія була сильнішою. Тому ви не хвилюйтеся. Я більше, ніж ви, не хочу воювати. У мене теж є діти. І ви всі мої діти. Я не хочу, щоб мені довелося вас посилати кудись на фронт. Тому заспокойтеся, працюйте спокійно", - сказав Лукашенко.

Крім того, він заявив, що на Білорусь ніхто нападати не збирається, зокрема українці.

"Та й західники, з якими я зустрічаюся, вони мені кажуть: "Олександре Григоровичу, пане президенте, до вас ні українці, ні поляки не збираються". Може, і не збираються. Але нам потрібно бути готовими до всього. Тому ростіть дітей. Бажано якомога більше", - додав Лукашенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що жителі Білорусі побоюються вступу держави у війну РФ проти України, водночас тамтешня опозиція в такому разі прогнозує новий спалах протестів і піднесення партизанського руху.

Крім того, ми раніше інформували, що військові навчання на білоруських полігонах, які безперервно тривають від 29 квітня 2022 року, продовжили до 1 травня. Загальна кількість продовжень становить 52 тижні.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко заявив, що на Білорусь ніхто не збирається нападати 5.00 5 2
Політика / Світ
30.04.2023 2313
Еще материалы раздела «Світ»