<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп винен у кримінальній справі: чи зможе він балотуватися в президенти США  Вибори в Європарламент. Хто бере участь та яка позиція партій щодо України  Допомога Україні від Швеції: Київ отримає два літаки РЛС  Зеленський сказав, чи збільшилася мобілізація після нового закону  В Україні буде багато дощів з грозами: прогноз погоди на початок червня  Україну в останній день весни накриють грози, а літо почнеться із спеки: синоптикиня дала прогноз  Весна прощається грозовими дощами: прогноз погоди в Україні в останній день травнявсі новини дня
Політика
Європа
29.04.2023 498

ЄС ухвалив структуру санкцій за дестабілізацію Молдови

Рада Європи прийняла нову структуру санкцій, яка надає Європейському Союзу можливість накладати санкції проти осіб, відповідальних за підрив або загрозу суверенітету та незалежності Молдови. Також це стосується тих, хто становить загрозу демократії Молдови, верховенству права, стабільності чи безпеці.

Про це повідомила пресслужба Ради Європи.

“Завдяки цій новій системі ЄС зможе, наприклад, переслідувати осіб, які перешкоджають або підривають демократичний політичний процес, у тому числі проведення виборів, або намагаються повалити конституційний лад, у тому числі шляхом актів насильства”, - сказав Верховний представник із закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель.

Він уточнив, що санкції полягатимуть у замороженні активів і забороні надавати кошти фізичним і юридичним особам, а також забороні на в’їзд до ЄС для фізичних осіб.

У Раді Європи наголосили, що зусилля з дестабілізації Молдови помітно зросли з початку російської агресії проти України. Також зазначається, що російські зусилля становлять пряму загрозу стабільності та безпеці зовнішніх кордонів ЄС.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС ухвалив структуру санкцій за дестабілізацію Молдови 5.00 5 1
Політика / Європа
29.04.2023 498
Еще материалы раздела «Європа»