<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травня  У Міноборони розповіли, коли запрацює електронний кабінет військовозобов’язаного  Навіщо Грузії закон про іноагентів і чому демонстранти проти: думка експерта  Офіцер "Азову" про ситуацію на фронті: "Противник хоче змусити нас припинити вірити в свою боротьбу"  До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже заразвсі новини дня
Політика
Світ
29.04.2023 356

Південна Корея розглядає "різні варіанти" щодо надання Україні зброї, - президент країни

Президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що необхідно забезпечити, аби вторгнення Росії в Україну не увінчалося успіхом, і що Сеул розглядає "різні варіанти", коли справа доходить до летальної допомоги Києву.

Про це повідомляє Reuters.

"Ми повинні довести, що такі спроби ніколи не увінчаються успіхом, щоб заблокувати подальші спроби в майбутньому", - сказав Юн Сок Йоль під час свого візиту до США.

У відповідь на запитання про постачання Україні зброї, президент Південної Кореї сказав, що "ми уважно стежимо за ситуацією, що відбувається на полі бою в Україні, та вживемо відповідних заходів для дотримання міжнародних норм та міжнародного права".

"Зараз ми уважно стежимо за ситуацією та розглядаємо різні варіанти", - додав Юн Сок Йоль.

Перед візитом до США президент Південної Кореї теж заявляв, що Сеул може розширити свою підтримку України, крім гуманітарної та економічної допомоги.

Нагадаємо, вперше Юн Сок Йоль заявив про можливе постачання зброї Україні в інтерв'ю перед відвідинами Вашингтону минулого тижня.

Оценка материала:

5.00 / 1
Південна Корея розглядає "різні варіанти" щодо надання Україні зброї, - президент країни 5.00 5 1
Політика / Світ
29.04.2023 356
Еще материалы раздела «Світ»