НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2023 495

Митрополит Павло запевняв монахів, що війна закінчиться за 3 дні – ієрарх ПЦУ

Павло нібито закликав монахів УПЦ МП не тікати з Лаври, бо все "за три-чотири закінчиться".

5584c6ca66ef023351771592eab9c18f_30.04.23

Скандальний намісник монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополит Павло на початку повномасштабного вторгнення був впевнений у перемозі Росії і заявлям монахам, що війна закінчиться "за три-чотири дні". Пише ТСН. 

Про це повідомив митрополит Білоцерківський ПЦУ Євстратій Зоря в інтерв'ю "Radio NV".

"Я знаю від свідків, я знаю від перевірених джерел, що, наприклад, той самий митрополит Павло Лебідь, який зараз у своєму шикарному маєтку сидить під домашнім арештом, у день великого путінського нападу 24 лютого минулого року до братії Лаври сказав, що ніхто нікуди не розходиться, всі залишайтеся на місці, за три-чотири дні це закінчиться. Це були його слова", – каже Євстратій.

За його словами, такі терміни представники Московського патріархату в Україні отримували від своїх російських кураторів.

"Так їх інформували їхні куратори, так їх інформували ті люди, які були ланкою зв’язковою між українським політикумом і російською владою на кшталт Медведчука", – підсумував Зоря.

Нагадаємо, що Шевченківський суд столиці обрав запобіжний захід наміснику монастиря УПЦ МП у Києво-Печерській лаврі митрополитові Павлу у вигляді двох місяців домашнього арешту з носінням електронного браслета.

На суді Павло озвучив низку скарг. Зокрема, він запевняв, що не має чим заряджати свій електронний браслет.

Перед цим СБУ виклала в Мережу аудіозапис розмов Павла, в яких той радів окупації Херсона, а вторгнення РФ називав "війною Америки і Росії до останнього українця".

Оценка материала:

5.00 / 2
Митрополит Павло запевняв монахів, що війна закінчиться за 3 дні – ієрарх ПЦУ 5.00 5 2
Політика / Україна
30.04.2023 495
Еще материалы раздела «Україна»