<
НОВИНИ ДНЯ: До України повертаються заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"всі новини дня
Політика
Світ
30.04.2023 389

Американські демократи тиснуть на Байдена щодо передавання Україні F-16 – ЗМІ

Група політиків звернулися до очільника Білого дому з листом.

d037a4f3033fafc2e358f06447941c58_30.04.23

У США представник від Демократичної партії від штату Колорадо Джейсон Кроу разом з іншими американськими конгресменами закликає Білий дім передати ЗСУ літаки та ракети більшої дальності. Демократ наголошує, що зараз Україна переживає "критичний момент війни". Пише ТСН. 

Видання The Hill пише, що президент Джо Байден зазнає тиску з боку демократів щодо передавання ЗСУ американських винищувачів F-16.

Автори матеріалу наголошують, що члени американського Конгресу США від обох партій закликають Байдена надати ЗСУ сучасні винищувачі F-16 та ракети більшої дальності MGM-140 ATACMS. Серед прибічників такої позиції ветераном війни в Іраку, конгресмен Джейсон Кроу.

"Україна переживає критичний момент війни. F-16 забезпечують більшу дальність дії, ніж наземні системи, і можуть допомогти Україні досягти переваги в повітрі", - цитують журналісти Кроу.

Також серед сенаторів, що звернулися до Байдена з листом щодо розширення військової допомоги Україні, були демократи Річард Блюменталь і Шелдон Уайтхаус. Політики наголошують, що саме поєднання танків, винищувачів та ATACMS допоможе ще більше підірвати здатність окупантів продовжувати військову агресію проти України.

Групу з понад десятка членів Палати представників, які виступають за надання ЗСУ F-16, очолив демократ Джаред Голден. За його словами, винищувачі дуже важливі.

"F-16 нададуть Україні можливість краще захищати українські сухопутні війська, коли вони вступають у бій з російськими військами, а також перевагу в повітрі, необхідну для захисту своєї країни та народу", - заявив Голден.

Тим часом сенатор-демократ Марк Келлі відправив листа до очільника Пентагону Ллойда Остіна. У ньому він просить попросив надати дані про те, що потрібно для відправлення до України американських літаків.

Журналісти  The Hill наголошують: незважаючи на тиск, Джо Байден поки відмовляється від постачання української армії ракетами ATACMS та літаками F-16.

"Президент Байден сказав, що це на даний момент не розглядається. Наразі ми зосереджені на можливостях, які, за словами самих українців, їм справді знадобляться найближчими тижнями та місяцями", - заявив речник Білого дому Джон Кірбі 24 квітня.

Нагадаємо, головнокомандувач силами НАТО в Європі генерал США Крістофер Каволі заявив, що понад 98% обіцяної бронетехніки вже в Україні. За його словами, українська армія своєчасно отримає всю необхідну зброю для очікуваного наступу. Каволі також додав, що сухопутні сили Росії сьогодні більші, ніж вони були на початку війни, незважаючи на численні втрати у боях проти України. Зокрема, РФ втратила лише 80 літаків і досі має близько тисячі винищувачів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Американські демократи тиснуть на Байдена щодо передавання Україні F-16 – ЗМІ 5.00 5 1
Політика / Світ
30.04.2023 389
Еще материалы раздела «Світ»