НОВИНИ ДНЯ: Пляцок "Снікерс": рецепт традиційної страви з сучасним смаком від Лілії Цвіт  В Україну прийде антициклон Gustav. Яка буде погода на вихідних та коли чекати спеку  Fitch Ratings оцінило фінансову стійкість України в умовах війни  В ISW розповіли про фактори, що допоможуть ЗСУ провести вдалий контрнаступ  В Україну йде похолодання: синоптикиня назвала дату зміни погоди і дала детальний прогноз  Нацбанк назвав банкноти, які підробляють найчастіше  Третині українців вистачає грошей тільки на їжу: шокувальне соцопитуваннявсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2023 613

Зеленський назвав умову, за якої Україна вже була б в НАТО

Володимир Зеленський наголосив, що НАТО - це про захист, а не наступ.

Вступ до Північноатлантичного альянсу вимагає союзного рішення. Якби рішення про вступ приймав би чинний генсек НАТО, то Україна вже б вступила до Альянсу. Пише ТСН. 

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час інтерв'ю для представників фінських, шведських, данських і норвезьких ЗМІ.

"Найкращі гарантії безпеки - це НАТО. Тому що там велика кількість потужних держав, сучасної зброї, країнами вводились санкції, надавалася фінансова допомога, зокрема, те що отримала Україна. Всі зрозуміли міцність цього Альянсу", - сказав Зеленський.

Своєю чергою глава держави зауважив, що НАТО - це про захист, а не наступ.

"І ми також хотіли бути захищені. Остання наша зустріч є Єнсом Столтенбергом (генсеком НАТО - ред.) була краща за всі інші. Я йому дуже вдячний. Але знову ж таки - це союзне рішення. Я думаю, якби рішення про вступ в НАТО залежало від Столтенберга, то Україна була б в НАТО", - вважає Зеленський.

Нагадаємо, генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що на літньому саміті Альянсу у Вільнюсі країни-члени обговорять тему розроблення багаторічної програми підтримки для України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський назвав умову, за якої Україна вже була б в НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
30.04.2023 613
Еще материалы раздела «Україна»