<
НОВИНИ ДНЯ: Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлаша  Синоптики попереджають про сильні заморозки: де і коли суттєво знизиться температура  МВФ оцінив кількість населення України та дав прогноз на найближчі роки  Актив для інвестицій та платіжний інструмент. Що таке криптовалютавсі новини дня
Політика
Світ
30.04.2023 374

Путін доручив чиновникам розвивати російську індустрію дронів, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін доручив чиновникам розвивати індустрію дронів, що вказує на зусилля Кремля з поступової мобілізації оборонно-промислового комплексу (ОПК).

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Інститут вивчення війни (ISW).

Так, 28 квітня Путін відвідав підприємство з виробництва дронів в індустріальному парку "Руднево" в Москві, а потім взяв участь у нараді, на якій наголосив на важливості розвитку вітчизняного виробництва дронів у Росії

На цих подіях він назвав розвиток сфери безпілотників "технологічним суверенітетом" та доручив чиновникам збільшити здатність розробляти та виробляти компоненти для безпілотників самостійно, можливо, припускаючи, що залежність від Ірану та інших третіх сторін щодо військових безпілотників стурбувала РФ.

"ISW раніше оцінювала, що Кремль хоче уникнути ширшої економічної мобілізації, яка викличе подальші внутрішні економічні потрясіння та відповідне невдоволення. А оголошений Кремлем план збільшити виробництво безпілотників до 2030 року вказує на те, що Кремль продовжує поступову мобілізацію певних частин російського ОПК, замість повного переходу на "військові рейки", - зазначають аналітики.

Нагадаємо, що за даними аналітиків ISW, Путін підписав указ, який закріплює умови подальшої масової депортації до Росії мешканців окупованих територій України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін доручив чиновникам розвивати російську індустрію дронів, - ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
30.04.2023 374
Еще материалы раздела «Світ»