<
НОВИНИ ДНЯ: Чи залишиться Україна без допомоги у разі перемоги Трампа на виборах: у МЗС Польщі здивували заявою  Скасування маршу "Безсмертний полк" в РФ: британська розвідка пояснила, з чим це пов'язано  Прокляття фараона: яку небезпеку приховують давньоєгипетські гробниці  Місцями з дощами, але дуже тепло — синоптики розповіли, в яких регіонах очікувати опадів  Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травнівсі новини дня
Політика
Україна
30.04.2023 1352

На автомобілістів чекає «цінове ралі» на паливо

Після початку повномасштабної війни Росії в Україні ставки ПДВ на паливо в Україні скоротили з 20% до 7%. Передбачено, що ставка ПДВ повернеться до 20% з липня.

Це сильно вдарить по паливному ринку, а також може спричинити зростання цін на паливо на заправках, упевнений директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

"Бізнес ініціюватиме концепцію проти повернення ПДВ у розмірі 20%. Натомість ми пропонуємо зростання акцизів – нехай вони будуть вищими, а ПДВ на рівні 10%", – написав він у соцмережах.

За його словами, держава загалом набагато краще збирає акцизний збір, ніж ПДВ. При поверненні до 20% податку є великий ризик того, що бізнес піде назад у тінь.

"Зараз за чинного 7% ПДВ немає схем, вигідніше не ухилятися - це просто не має сенсу. При цьому втрати держави не були пропорційні. Не можна сказати, що зібрали втричі менше ПДВ", - вважає Куюн.

Оценка материала:

5.00 / 2
На автомобілістів чекає «цінове ралі» на паливо 5.00 5 2
Політика / Україна
30.04.2023 1352
Еще материалы раздела «Україна»