<
НОВИНИ ДНЯ: Байден зробив нову заяву по Україні, назвавши Путіна "жорстоким тираном"  Дощі з грозою накриють пів України: прогноз погоди на 27 травня  В Україні 27 травня до +27°, подекуди дощі та грози  Пів України накриють грози: яка погода очікує нас у неділю 26 травня  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні  Дощі, грози та пориви вітру: якими будуть останні травневі вихідні в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.05.2023 491

Перевірте, чи ви робите це правильно: що перше смажити — моркву чи цибулю

Саме засмажена морква з цибулею додається практично до кожної гарячої страви.

Хоча цей процес не вимагає багато часу, але потрібно знати, що перше смажити — моркву чи цибулю? Пише ТСН.ua.

Навіщо потрібно обсмажувати моркву й цибулю

Насамперед засмажування моркви з цибулею додає будь-якій страві особливого смаку та ніжного аромату. Навіть якщо сама страва вдалася не так, як ви того хотіли чи планували, за допомогою моркви ви додасте трішки пікантності, а цибулі — нотку карамельності. Тобто засмажування — це чудовий спосіб приховати свої помилки під час готування їжі.

А ще цибулю з морквою обсмажують, щоб підкреслити смак основного інгредієнта страви. Наприклад, м'яса. Також таке засмаження просто естетично виглядає. Особливо в перших стравах. Суп завдяки моркві отримує насичений помаранчевий колір.

Так що перше смажити — моркву чи цибулю

Думка кулінарів у цьому питанні різниться. Дехто спочатку 4-5 хвилин готує на сковороді цибулю на середньому вогні, перемішує її, а вже потім додає за смаком моркву та інші овочі. Цей метод непоганий. Але існує один нюанс, про який потрібно пам'ятати. Коли цибуля готується з іншими овочами (тою ж морквою), то виділяється багато вологи. Якщо водночас ви взяли невелику сковороду і готуєте все під кришкою, цибуля буде вологою і надто м'якою.

Саме пара, яка піднімається під час приготування, є основною причиною, чому цибулю обсмажують першою або взагалі ці два продукти смажать окремо. Якщо ж місця для обсмажування всіх овочів разом із цибулею достатньо і ви не будете закривати сковороду кришкою, можете готувати їх разом.

Досвідчені кулінари вважають, що краще смажити спочатку цибулю, щоб вона стала золотистою і хрусткою. А потім моркву. Краще, звичайно, за можливості взагалі готувати їх у різних ємностях. Тоді до основної страви засмаження додають вже на останньому етапі приготування.

Багато хто також задається запитанням: чому краще спочатку обсмажувати цибулю, а вже потім м'ясо. Відповідь дуже проста: м'ясо теж виділяє багато соків під впливом високої температури. Вони псують смак цибулі та розм'якшують її. Як результат, у вас вийде не смажена, а тушкована страва.

Як пасерувати цибулю і скільки її потрібно смажити, щоб вона була смачною? Тут все залежить від того, наскільки ви розігріли сковороду. Зазвичай це потребує 1-3 хвилини.

Скільки часу смажиться морква? Якщо плита вже розігріта, час приготування буде 5-6 хвилин. Смажити цей овоч ви можете на олії від цибулі. Так смак страви буде значно кращим.

Дуже важливо, щоб засмаження вийшло не надто солодким (карамелізованим) або гірким, тому потрібно ретельно перемішувати страву та стежити за вогнем.

Оценка материала:

5.00 / 2
Перевірте, чи ви робите це правильно: що перше смажити — моркву чи цибулю 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
02.05.2023 491
Еще материалы раздела «Суспільство»