<
НОВИНИ ДНЯ: В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупненнявсі новини дня
Політика
Росія
01.05.2023 463

Регулярні зміни командування російських сил підірвали дієздатність армії окупантів, − ISW

Регулярні зміни командування російських військових сил Володимиром Путіним призвели до дедалі більшої роздробленості російської армії та дезорганізації командних структур.

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Це таким чином погіршило здатність російських військових вести згуртовану кампанію в Україні.

“Рішення російського президента Володимира Путіна вторгнутися в Україну без чіткої та доктринальної командної структури та його небажання призначити загального командувача військових дій в Україні мали тривалий вплив на структуру російського командування в Україні”, − йдеться у звіті.

Аналітики зазначають також, що роздробленість та угруповання не є характерними для російської армії, водночас їхня поточна динаміка в російській армії надзвичайно впливає на прийняття рішень.

Широкомасштабні провали російського зимово-весняного наступу, ймовірно, спонукали Путіна розділити відповідальність за операції в Україні порівну між двома угрупованнями в Міноборони напередодні очікуваного українського контрнаступу. Його результати, найімовірніше, визначать, якій з них Путін віддає перевагу, і, ймовірно, спричинять подальші зміни командування в тій чи іншій формі.

Оценка материала:

5.00 / 1
Регулярні зміни командування російських сил підірвали дієздатність армії окупантів, − ISW 5.00 5 1
Політика / Росія
01.05.2023 463
Еще материалы раздела «Росія»