НОВИНИ ДНЯ: Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областях  Синоптики потішили прогнозом погоди в Україні: наскільки потепліє  У Повітряних силах розповіли, чому росіяни зменшили інтервали між атаками на Українувсі новини дня
Політика
Світ
02.05.2023 491

"Починає відповзати": Лукашенко став проблемою для Путіна — колишній спічрайтер Кремля

Білоруський диктатор не дуже хоче воювати проти України, вважає опозиціонер.

1e217c5e8f48cc0ec4bc21b0c51a26c3_02.05.23

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, судячи з усього, передчуває поразку путінських військ в Україні і "починає відповзати". Пише ТСН. 

Про це заявив колишній спічрайтер Кремля Аббас Галлямов, повідомляє "24 канал".

За словами Галлямова, для кремлівського керівництва це проблема, але не першого порядку.

"Реальна проблема — це ЗСУ. Лукашенко, навіть якщо нападе, він не піде на Москву. Коли є проблема ворога, який наступає, на те, щоб займатися союзником, який намагається відповзти, нема часу", — сказав він.

За словами Галлямова, Путін звик працювати в розслабленому режимі: час від часу нараду провів, у телевізорі покрасувався, заготовив "консервів", і на тиждень можна в басейн, на пляж.

Раніше стало відомо, що Лукашенко просить у Росії гарантії безпеки, бо боїться атаки з боку інших держав у разі запуску ядерних ракет саме з території РБ.

В середині квітня радник Тихановської – Франак Вячорка - заявляв про зменшення ймовірності вступу Білорусі у війну. Він посилався на відповідний консенсус у суспільстві та зменшення кількості спільних з росіянами військових навчань.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Починає відповзати": Лукашенко став проблемою для Путіна — колишній спічрайтер Кремля 5.00 5 1
Політика / Світ
02.05.2023 491
Еще материалы раздела «Світ»