<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
Політика
Росія
03.05.2023 389

Путін звільнив низку генералів, які керували окупаційними військами в Україні: що це означає

Новопризначені командувачі ЗС РФ намагаються показати себе із найкращої сторони.

c78c09fa920c2437afd3a29eacd1f3bb_03.05.23

Російський диктатор Володимир Путін через провали на фронті нещодавно звільнив або відправив у відставку низку  генералів, які керували окупаційними військами в Україні. Ці перестановки проведені, аби налякати новопризначених людей. Пише ТСН. 

Таку думку сьогодні, 30 квітня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий аналітик, майор запасу ЗСУ, ветеран війни Росії проти України Олексій Гетьман.

"Річ у тім, що в Росії в армії заведено так: вони віддають розпорядження, накази, які практично неможливо виконати. І, звичайно, виконавці впираються лобом у стіну, нічого не можуть зробити, і наказ не виконують. Але замість того, щоб сісти, як це є в нормальних цивілізованих країнах, в Україні зокрема, проаналізувати причини невдач, вони просто міняють виконавців, звинувачуючи виконавця в тому, що саме з його вини не був виконаний дуже гарний наказ, дуже гарне розпорядження, і тому поставимо нового. А зі старим дуже жорсткі можуть бути дії. Але якщо він ще якось потрібен, його можуть перевести на іншу якусь посаду, а потім повернути, навіть піднятися службовими сходами. А можуть там мало не у в’язницю або під розстріл, що в них теж практикується", — пояснив він.

Саме тому новопризначені командувачі ЗС РФ намагаються показати себе із найкращої сторони і їм однаково, скільки своїх чи чужих людей треба покласти заради наказу.

"Той новий, який прийде, він уже розуміє, що на нього чекає доля попередника, якщо він чогось не виконає, тому виконуватиме наказ, попри кількість людей, яких він буде класти, на кількість техніки. Йому завдання. Неважливо, скільки загине, захопити там якесь повітове місто N, і він усі сили буде туди. І виконав — усе, молодець", - підкреслив експерт.

Російська армія не готова до контрнаступу ЗСУ

Як показали останні три дні, армія Росії не готова до контрнаступу України. Як пише CNN, на те, що РФ не готова до атаки ЗСУ, вказує, по-перше, звільнення заступника міністра Міноборони РФ з логістичної частини Михайла Мізінцева. По-друге, нехватка боєприпасів. По-третє, внутрішніх же чвар і роз'єднаності у російському військовому керівництві стає дедалі більше.

За даними британської розвідки, Росія збудувала потужні укріплення в очікуванні українського контрнаступу. Зокрема, РФ зміцнила північний кордон окупованого Криму за допомогою багаторівневої оборонної смуги біля села Медведівка. Крім того, окупаційна армія викопала сотні миль траншей в Білгородській та Курській областях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін звільнив низку генералів, які керували окупаційними військами в Україні: що це означає 5.00 5 2
Політика / Росія
03.05.2023 389
Еще материалы раздела «Росія»