НОВИНИ ДНЯ: Китай рятує Росію і допомагає воювати проти України: The Times виявив докази  Погіршення погоди в Україні: в деяких областях очікується мокрий сніг  Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Українівсі новини дня
Політика
Україна
03.05.2023 673

"Нові танки – це Ролс-Ройс": Резніков розповів про унікальність техніки та відгуки військових

Олексій Резніков розповів, як військові ЗСУ відгукуються про танки та зброю від партнерів.

4c90cf5f384c281d28cd38e57d708481_03.05.23

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, які танки від західних партнерів уже є в Україні та про їхню ефективність на полі бою. Так, за його словами, військові порівняли їх з машинами "Ролс-Ройс". Пише ТСН. 

Про це міністр оборони сказав у інтерв'ю журналісту ТСН Андрію Цаплієнку.

"Це не "Жигулі" й не "Мерседеси, це — "Ролс-Ройс": Challenger та Leopard вже є. Мало того, вони не просто є, а наша екіпажі пройшли відповідні навчання. Мав честь бути в підрозділах і спілкуватися з нашими хлопцями, які пройшли це навчання, навіть мав честь покерувати цією технікою з дозволу екіпажу. Вони всі задоволені, навіть розкажу таку історію, коли спитав хлопців, які опановували Challenger, це наші героїчні десантники, кажу, ну хлопці, як? Вони кажуть — клас. Я кажу, можете порівняти Жигулі і Мерседес, наприклад, це така там різниця? Така коротенька пауза: "ні, пане міністр, це навіть не Мерседес, це Роллс-Ройс”. Це цитата. Дуже важка машина. Але коли я особисто сів і важелями керував Challenger. Ти подумав, що ти хочеш вліво, він вже повертає вліво; ти подумав, що хочеш вправо — він повертає вправо", - розповів Резніков.

За словами міністра військові ЗСУ дуже задоволені новими танками, оскільки техніка дуже зручна та продумана.

"Дуже важливо, що ця техніка зроблена так, що вона на рівні взаємодії з броньованими сучасними БТР або БМП. Я називаю це "броньований кулак", тому треба пам'ятати, що на озброєння прийшли не тільки танки, а на підкріплення цих підрозділів — Бредлі, Мардери, Страйкери, ну і трошки легша техніка як Хамві, Кугуари, Рошеллі тощо. Наші військові дуже цінують техніку. Тому ми продовжуємо просити партнерів продовжувати нам їх постачати. Вони дуже прості в управлінні, дуже прості в обслуговуванні. Там майже немає такої складної електроніки сучасної. Але для забезпечення підрозділів це теж дуже цінують", - резюмував міністр.

Нагадаємо, Олексій Резніков розповів, чому Україна досі не отримала західні літаки.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Нові танки – це Ролс-Ройс": Резніков розповів про унікальність техніки та відгуки військових 5.00 5 2
Політика / Україна
03.05.2023 673
Еще материалы раздела «Україна»