НОВИНИ ДНЯ: У президентських перегонах між Трампом та Гарріс немає явного лідера, - соцопитування  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вересня  Україні у вівторок прогнозують від 4° до 27° тепла  Якою буде погода в Україні 23 вересня: синоптикиня потішила прогнозомвсі новини дня
Політика
Світ
03.05.2023 603

Фінляндія хоче дозволити військам США розміщуватись на території країни, - ЗМІ

На даний час Фінляндія веде переговори про угоду, яка дозволить США безперешкодно використати фінську землю.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Helsingin Sanomat.

"Між США та Фінляндією ведуться переговори про оборонну угоду, яка, у разі її реалізації, дасть збройним силам США можливість використовувати фінську землю та бази для навчання та зберігання матеріалів", - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що минулого тижня в Катаянокці відбулися переговори щодо угоди про співпрацю в галузі оборони між Фінляндією та США.

Заступник начальника відділу політичного управління МЗС Мікаель Антелл сказав, що текст угоди було розглянуто один раз під час обговорень у позитивному та спрямованому на пошук рішення дусі серед союзників.

Helsingin Sanomat пише, що йдеться про угоду, яка є у США з іншими країнами НАТО. Наприклад, йдеться про Норвегію, де американські військові використовують аеропорт біля Осло і вклали в його інфраструктуру близько 170 мільйонів доларів.

Нагадаємо, що Фінляндія 4 квітня офіційно стала членом оборонного Північноатлантичного альянсу.

30 квітня, Фінляндія та Швеція перевели військово-морські сили в стан підвищеної готовності через кораблі Росії, що помічені поблизу.

Оценка материала:

5.00 / 2
Фінляндія хоче дозволити військам США розміщуватись на території країни, - ЗМІ 5.00 5 2
Політика / Світ
03.05.2023 603
Еще материалы раздела «Світ»